Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
29. 2. 2016,
23.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ivica Kostelić

Ponedeljek, 29. 2. 2016, 23.43

8 let

Kosteliću ni do poslovilne tekme

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ali bo nedeljski slalom svetovnega pokala v Kranjski Gori za najboljšega hrvaškega smučarja vseh časov Ivico Kostelića zadnji v karieri, bo bržčas znano šele spomladi.

Če bi mu zdravje dopuščalo, bi nekdaj prvi smučar svetovnega pokala Ivica Kostelić tekmoval do olimpijskih iger 2018. A zaradi stalnih bolečin v kolenu in posledične nekonkurenčnosti ima iztekajoča se in zanj dodobra osiromašena sezona pridih častnega kroga. Tudi sam je večkrat namignil, da smučarski karavani postopoma maha v pozdrav. Vseeno pa nedeljskega slaloma v Kranjski Gori, zanj zadnjega v konkurenci svetovnega pokala v sezoni 2015/16, ne želi označiti za poslovilnega.

"Oscar Wilde je dejal, da poslavljanje pomeni umiranje, jaz pa v nobenem primeru ne maram poslavljanja," se je odgovoru na najbolj očitno vprašanje v pogovoru za hrvaški časnik Večernji list izognil 36-letni Zagrebčan in dodal, da še vedno ni sprejel dokončne odločitve o (ne)nadaljevanju tekmovalne poti.

Kranjska Gora ali Zagreb?

Po počitku ob koncu sezone se štirikratni olimpijski podprvak in nekdanji svetovni slalomski prvak namerava lotiti priprav na novo sezono. Resda po nekoliko prilagojenem programu, a tudi poletje bo zanj delovno. Vseeno to še ne pomeni, da se bo nato tudi odločil za dodatno tekmovalno sezono.

Ne skriva pa, da je razmišljal o tekmovalnem slovesu na domači tekmi svetovnega pokala na Sljemenu nad Zagrebom. Hrvati so zaradi pomanjkanja snega letos ostali brez gostovanja smučarske ekipe. Na novo priložnost bodo čakali do januarja 2017. Morda tudi s Kostelićem, ki je v letošnji sezoni res le bleda senca nekdanjega šampiona, saj se je le dvakrat dokopal do točk svetovnega pokala.

Križajev slog mu ni pri srcu

A ko bo vendarle ocenil, da je napočil čas za slovo, ne bo želel posnemati številih "upokojencev", ki so se odločili za šaljiv ali ekshibicijski nastop na zadnji tekmi. V pogovoru za omenjeni časnik se je spomnil celo na Bojana Križaja, ki se je leta 1988 na svoji zadnji tekmi ustavil tik pred ciljno črto, snel smuči in se peš sprehodil v ciljno areno.

Pravi, da ga v takšni akciji ne bo mogoče videti. Bližje mu je bila poteza sestre Janice, ki je javnost obvestila o sezoni premora, nato pa po slabem letu naznanila dokončno slovo. "Prav mogoče je, da podobno sedaj počne tudi Tina Maze," je še namignil Kostelić, sicer velik prijatelj slovenskega smučanja in tudi tabora Mazejeve.

Ne spreglejte