Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
7. 2. 2013,
16.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tina Maze Schladming

Četrtek, 7. 2. 2013, 16.17

8 let

Kostelić: Tinina eksplozija le vprašanje časa

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hrvaški smučarski as Ivica Kostelić verjame, da bo Tina Maze s sanjsko sezono poskrbela za dvig kakovostne ravni ženskega alpskega smučanja.

Ivico Kostelića je po treningu moškega smuka pot vodila v Švico, kjer bo prejel novo injekcijo za boljše stanje hrustanca. V njegovem primeru gre že za kar standardni postopek, saj mu težave s koleni že lep čas onemogočajo povsem enakovredno kosanje s tekmeci. ''Boli. Kaj naj rečem?! Prav zato bom izpustil petkov trening in se nato vrnil. Če bo koleno v vsaj deloma normalnem stanju, bom na svojih osrednjih tekmah, torej slalomu in kombinaciji, na štartu. To sta moji priložnosti za odmeven rezultat. Še vedno sem prepričan o tem, da se lahko borim za najvišja mesta. Še vedno uživam. Predpogoj pa so uokvirjene težave s koleni,'' razmišlja 33-letni Zagrebčan, ki je lani prav v Schladmingu po dramatičnem troboju izgubil slalomski globus. Vseeno je v njegovi domači vitrini že kar nekaj kristalnih nagrad. Navsezadnje je v sezoni 2010/11 slavil zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, dvakrat je bil najboljši slalomist, prav tolikokrat pa je bil najboljši tudi v kombinacijskem seštevku.

Še bolj uspešna je bila pri zbiranju globusov v sicer precej krajši karieri njegova sestra Janica, ki ga v zadnjih sezonah spremlja na skorajda vsakem smučarskem koraku. Pravi, da mu njena prisotnost veliko pomeni, malce več časa pa si je vzel za razmislek ob vprašanju o primerjavi med Janico in slovensko šampionko Tino Maze. ''Njuni karieri sta nekoliko različni. Janica je bila na vrhunci slave v precej mlajših letih. Zanesljivo pa lahko marsikatero podobnost najdemo v smučarski vsestranskosti,'' pravi Ivica, ki je s svojim taborom v zadnjih letih kar nekajkrat sodeloval tudi s Tininim štabom. Zaradi tega Črnjanki od srca privošči sanjsko sezono in pravo smučarsko eksplozijo. ''To je bilo pravzaprav le še vprašanje časa. No, hkrati tudi vprašanje zdravja. Kolikor vidim, Tina trenira več in boljše od vseh ostalih. Verjamem, da bo njena sezona dvignila raven ženskega alpskega smučanja. Za slednjega moram priznati, da je na dokaj nizki ravni. Tina je pokazala, na kakšen način je treba delati,'' je krajši pogovor za Sportal sklenil nekdanji svetovni prvak v slalomu.

Ne spreglejte