SiolNET. Sportal Zimski športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ko so zaradi težav z izgubljenimi smučmi aktivirali stare, so nove le prišle

4

termometer

Za slovenske ženske skoke se je sezona začela nad pričakovanji, saj je Špela Rogelj na odličnem drugem mestu, med deseterico pa je še Maja Vtič. A našim dekletom v zadnjem času ni šlo vse po načrtih.

Popotovanje na Japonskem, kjer so skakalke nastopile v Zau in Saporu, je imelo za slovensko žensko reprezentanco poseben predznak, saj se ni ukvarjala le s skoki, ampak tudi s pomanjkanjem opreme – pri letalskem prevozu so se namreč izgubile smuči. Na srečo so na pomoč priskočili tuji tabori, tako da so naše tekmovalke le lahko nastopile.

Špela Rogelj je na Daljnem vzhodu nadaljevala serijo dobrih rezultatov, potem ko je zmagala na uvodu sezone v Lillehammerju. Tudi na Japonskem je dvakrat stopila na oder za zmagovalke, potem ko je bila obakrat tretja.

Težave s smučmi pa so se nadaljevale tudi ob vrnitvi. "Spet nam je Air France izgubil smuči. Dobro, da smo navajeni na to. V Oberstdorf gremo s starimi s plastike ali pa si jih bomo spet izposodili," je pred dnevi dejal glavni trener Stane Baloh, ki je skupaj z dekleti pred odhodom na naslednjo postojanko svetovnega pokala le začutil olajšanje.

"Dvakrat so nam jih izgubili. K sreči so prišle z dnevno zamudo na Brnik. Ne glede na vse smo se pripravljali, da usposobimo stare smuči, ki so jih imela dekleta na plastiki. Vse smo v tem času premontirali in uredili. Iskali smo tudi okovje, na koncu pa so k sreči le prišle," si je Baloh oddahnil.

S sezono je zelo zadovoljen, saj je Rogljeva na odličnem drugem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala, dobre skoke pa je pokazala tudi na treningu v Oberstdorfu. To je dober obet za ta konec tedna, ko bosta na sporedu dve tekmi. "Če bi se zdaj pritoževal, bi bilo z mano nekaj narobe. Skoki kažejo na to, da je Špela upravičeno tam, kjer je. Na treningu v Planici je zamenjala smuči, ker ji je padla teža, a so njeni skoki ostali na isti ravni. Maja Vtič (skupno sedma skakalka, op. p.) je vsako tekmo boljša, Eva Logar je povsem drugačna, odkar je dobila nazaj svoje smuči.

Verjamem, da bosta tudi Katja Požun in Urša Bogataj kmalu dosegli pravi rezultat," je iz Oberstdorfa sporočil prvi mož stroke, ki poudarja, da je vsaka uvrstitev med prvih šest ali deset vrhunska, saj se je vrh skakalk zelo razširil.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin