Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 12. 2015,
19.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Klemen Bauer Pokljuka biatlon svetovni pokal

Torek, 15. 12. 2015, 19.02

8 let

"Ko sem videl, da je bolezen že zgodovina, so tudi moji rezultatski apetiti zrasli"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na dveh postajah nove sezone svetovnega biatlonskega pokala je Klemen Bauer nastopal zelo solidno. Ihanec je točke osvojil prav na vsaki tekmi, zdaj pa si želi nekaj več.

"V prvi vrsti sem bil presrečen, da sem na Švedskem sploh stal na štartu, tudi z rezultati, glede na vse okoliščine, sem bil takrat zadovoljen, a ko sem videl, da je bolezen, ki mi je težave povzročala v pripravljalnem obdobju, že zgodovina, so tudi moji rezultatski apetiti zrasli," pred pokljuškimi tekmami pravi 29-letni slovenski biatlonec, ki je na prvih dveh postajah letošnjega svetovnega pokala zbral 35 točk in bil vse do zasledovalne tekme v Hochfilznu najboljši slovenski biatlonec v tej zimi.

"Ne treniram zato, da bi se uvrščal okoli tridesetega mesta"

Z zgolj zelo konstantnimi rezultati pa Bauer ni več zadovoljen. "Konstanta je, ampak počasi me ta konstanta ne bo več tako zadovoljevala, kot bi si marsikdo mislil. Ne treniram zato, da bi se uvrščal okoli tridesetega ali štiridesetega mesta, moji cilji so precej višji. Res je bilo letos vse skupaj zaradi zdravstvenih težav v pripravljalnem obdobju nekoliko drugače, ampak to moram zdaj povsem odmisliti in meriti višje," pravi in dodaja: "Na zadnjih tekmah v Avstriji sem bil že malo jezen, ker sem videl, da je mogoče biti zraven najboljših."

Bo ponovil leto 2009?

Zdaj je na sporedu Pokljuka, na kateri je Bauer leta 2009 osvojil sedmo mesto v zasledovanju. Letos domače prizorišče vidi kot priložnost, da dvigne raven. "Glede na to, da sem na Pokljuki že bil v najboljši deseterici, bi bilo lepo, če bi mi to uspelo vsaj ponoviti. Se pa v bistvu z rezultatskimi cilji niti ne obremenjujem. Do zdaj se mi je na tekmah en element izšel, bodisi je bilo to streljanje bodisi tek, drugi pa ne. Zares si želim enkrat letos to dvoje združiti v celoto, prepričan sem, da bi takrat moral biti tudi rezultat takšen, kot si ga želim."

Prednost ali breme?

Morda že na Pokljuki? "V teoriji bi morala biti moja forma že na Pokljuki na najvišji ravni," odgovarja Bauer, ki bi na domačem terenu lahko unovčil prednost: "Ker na Pokljuki preživimo sto dni na leto in poznamo progo do potankosti, je to gotovo naša prednost pred preostalimi tekmovalci, čeprav tudi oni Pokljuko dobro poznajo. Domača tekma pa je lahko tudi breme. Prav pred domačim občinstvom si namreč želiš pokazati tisto najboljše in če si tekmovalec naloži to breme, je lahko težavno. Vseeno upam, da se to ne bo zgodilo. Vendarle že nekaj let tekmujemo pred domačimi gledalci in upam, da nam bo uspelo pritisk odmisliti in da bo vse skupaj vplivalo samo pozitivno."

Ne spreglejte