Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 12. 2016,
18.24

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

33

Natisni članek

Tina Maze Smučarska zveza Slovenije Zlata lisica Maribor denar odvetnik

Sreda, 14. 12. 2016, 18.24

6 let, 6 mesecev

Tinin odvetnik se je odzval na sporočilo SZS

"To so laži, ki so očrnile Tinin ugled. Je ogorčena in razočarana.'' #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

33

tina maze | Foto Sportida

Foto: Sportida

S Smučarske zveze Slovenije so danes sporočili, da naj bi najboljša smučarka Tina Maze za nastop na poslovilni tekmi kariere na mariborski Zlati lisici zahtevala 90 tisoč evrov. Prvi se je odzval njen odvetnik Damjan Terpin, ki je informacijo označil za neresnico.

Komentar: Nova "afera Tina Maze" kot zgodba o poražencih

Ključni podatki v zgodbi o sporu Tine Maze in Smučarske zveze Slovenije

  • Tina Maze naj bi za nastop na zadnjem veleslalomu v karieri v Mariboru (Zlata lisica) 7. januarja zahtevala 90 tisoč evrov, sicer ne bo nastopila v reprezentančnem dresu.
  • Njen odvetnik Damjan Terpin je to novico demantiral in označil za neresnico. Dejal je, da so ji s tem povzročili nepopravljivo moralno škodo in finančno škodo v višini več sto tisoč evrov.
  • Za nastop na tekmi svetovnega pokala mora imeti Tina Maze urejeno članstvo v matičnem klubu, status aktivne tekmovalke (FIS-koda) in podpisano pogodbo s Smučarsko zvezo Slovenije (SZS), v kateri so opredeljene medsebojne obveznosti in dolžnosti, sicer je SZS ne bo prijavil.

Po današnjem sporočilu SZS se je v bran Tini Maze kot prvi na tiskovni konferenci v Gorici odzval njen odvetnik Damjan Terpin. "Kar so sporočili s smučarske zveze, so neresnice, da ne rečem laži, ki so očrnile Tinin ugled, najverjetneje pa tudi uničile poslovilno tekmo, ki bi morala biti 7. januarja v Mariboru. Zame in za vsakega normalnega človeka je to nerazumno, neumno, nesmiselno, nedostojno in nečloveško," je bil že v uvodu oster Terpin.

Andrea Massi je 30. novembra zvečer direktorju SZS Jožku Križanu poslal dopis, v katerem naj bi naša najuspešnejša alpska smučarka naznanila željo po tekmovanju na Zlati lisici, nikakor pa naj ne bi nastopa pogojevala s prejetjem določenega denarnega zneska. "Take neumnosti si ne bi upali narediti. Nihče ni govoril o 90 tisoč evrih. Massi je v dopisu predlagal, da bi Tina glede na vse, kar je naredila za slovensko smučanje, v zameno za nastop v reprezentančnem dresu prejela določeno nagrado, saj od časov Tomaža Lovšeta za svoje delo naj ne bi prejela ničesar," je nadaljeval Tinin odvetnik in še bolj podrobno razložil vsebino dopisa.

Massi naj bi tako predlagal, da bi štirje največji sponzorji prispevali določene zneske, ki jih je sam ovrednotil na 15 tisoč evrov. Po besedah odvetnika naj bi šlo za iskanje dogovora in nikakršno pogojevanje oziroma izsiljevanje, kot je stvar interpretiral SZS.

Tini storili nepopravljivo moralno in materialno škodo

Na dopis je Križan odgovoril deset dni pozneje, 9. decembra, v katerem se je zahvalil za poslan predlog, rekoč, da ga bo SZS proučil in o predlaganem znesku razmislil, saj so programi že določeni. "Sledil je odgovor, v katerem je pisalo, da SZS ne da nič, Mazejeva pa mora obleči dres s sponzorji zveze. Če se niso želeli pogajati, potem bi lahko stvar končali na kulturen, olikan, športni način," je še poudaril Terpin in dodal, da je Tina ogorčena in razočarana: "Povzročili so ji nepopravljivo moralno škodo in materialno škodo v vrednosti več sto tisoč evrov."

Ali se bo Tina odločila za poslovilni nastop?. | Foto: STA , Ali se bo Tina odločila za poslovilni nastop?. Foto: STA ,

Hkrati je še poudaril ignorantski odnos zveze do Tine, saj naj je ne bi v zadnjih dveh letih nihče niti poklical in vprašal po počutju in zdravju, nihče pa naj ji ne bi pomagal niti pri sporu z Mednarodno smučarsko zvezo FIS: "Tina je predlagala FIS, da ji že oktobra lani odobri bolniški status zaradi manjše težave, ki je bila s kirurškim posegom že odpravljena. Tega ji niso priznali, zato se je pritožila na Mednarodno arbitražno razsodišče za šport CAS  v Lozani.''

Udeležba je negotova

Po besedah odvetnika bi bilo treba zvezo prenoviti v dobro slovenskega športa, saj trenutna pot vodi v prepad. Večkrat je poudaril tudi, da od SZS zahtevajo le opravičila, a teh do zdaj niso nikoli dobili.

"Po pogovorih, ki sem jih imel, se Tina zdaj ne čuti sposobna, da bi na Zlati lisici v ciljnem izteku mahala ljudem po vsem, kar se je zgodilo," je sklenil Terpin. Tinin nastop v Mariboru 7. januarja je tako pod velikim vprašanjem ...

 

 

Ne spreglejte