SiolNET. Sportal Zimski športi
0,44

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Jerneja Damjana je doletela posebna čast

0,44

termometer

Jernej Damjan
Slovenski smučarski skakalec je bil izvoljen v komisijo športnikov pri Mednarodni smučarski zvezi. Foto: Vid Ponikvar

Slovenski smučarski skakalec Jernej Damjan je bil deležen prav posebne časti. S strani športnikov in športnic, ki so tekmovali na svetovnem prvenstvu v Seefeldu, je bil izvoljen v komisijo športnikov pri Mednarodni smučarski zvezi (Fis) z mandatom do naslednjega svetovnega prvenstva leta 2021.

Kot predstavnik moških smučarskih skokov bo na tem položaju zamenjal Norvežana Andreasa Stjernena.

Članice in člani komisije bodo s strani Predsedstva FIS potrjeni na naslednjem srečanju, 2. junija 2019 v Cavtatu pri Dubrovniku.

"V preteklih letih se predstavnik športnikov ni preveč izpostavljal, kaj veliko narejenega ni bilo. To bi rad spremenil, za to se bom potrudil. Poizkusil bom vzpostaviti kanale za boljšo komunikacijo med športniki, rad bi, da se več pogovarjamo. To je moj prvi cilj, za katerega mislim, da je najbolj pomemben," sporoča Damjan.

"Poizkusil bom vzpostaviti kanale za boljšo komunikacijo med športniki, rad bi, da se več pogovarjamo." "Poizkusil bom vzpostaviti kanale za boljšo komunikacijo med športniki, rad bi, da se več pogovarjamo." Foto: Sportida

"Na tem področju se še nikoli ni naredilo nič. Pred 15 leti je bilo to zagotovo težje, danes, v času družbenih omrežij, pa ni vrag, da se nekaj ne bi dalo spremeniti, premakniti. Vsi morajo imeti vpogled v to, kaj se dogaja v svetu tega športa. Moramo biti obveščeni o tem, kaj se dogaja z raznimi pravili, o spremembah opreme, o tekmovalnih pravilih, da če bo kdo prišel do kakšne težave, da se to lahko izpostavi in prediskutira, če bo treba," je ob uradni objavi novice povedal Damjan.

"Ta funkcija zdaj deluje bolj kot neka častna, formalna funkcija, moj cilj pa je, da se to spremeni," je še dodal Damjan.

Komisija športnikov bo po novem sestavljena iz 12 članov in članic, saj se sedanji garnituri pridružuje še predstavnica v nordijski kombinaciji za ženske.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 38
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin