Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
30. 12. 2014,
10.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jernej Damjan skoki Oberstdorf Garmisch-Partenkirchen

Torek, 30. 12. 2014, 10.19

8 let

Jernej Damjan skočil od enega do drugega darila

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ob Petru Prevcu je bil na prvi postojanki novoletne turneje v Oberstdorfu od Slovencev za skoke dobro razpoložen tudi Jernej Damjan, ki je od vseh najbolj napredoval.

Po prvi seriji je Jerneju Damjanu, ki se je pred tednom dni v Engelbergu veselil prvih stopničk v tej sezoni, kazalo nekoliko slabše, saj je bil na 18. mestu. V drugo mu je s skokom, dolgim 130,5 metra, kar je bila tretja daljava, uspel četrti dosežek in lep čas je ostal v središču pozornosti, saj ga tekmeci niso mogli prehiteti.

"Prvi skok ni bil vrhunski, drugi pa je bil. Glede na težave, ki sem jih imel v Oberstdorfu, se je zelo dobro končalo. Tekma je bila težka, ker se je veter menjaval. Morda ni bilo videti tako, vendar si še vedno potreboval malce sreče, da si bil visoko. Sem pa že navajen v drugi seriji malce dlje stati na vodilnem mestu, saj je bilo tako že v Engelbergu, vendar bi bil rad tudi po prvi seriji visoko," je po tekmi za Sportal povedal Damjan, ki je na koncu napredoval za devet mest in uvodno preizkušnjo 63. prestižne turneje končal kot deveti skakalec. Takoj po tekmi se je v kombiju skupaj s pomočnikom Gorana Janusa Nejcem Frankom odpravil v Garmisch-Partenkirchen, na drugo prizorišče novoletne turneje (tekma bo v četrtek, 1. januarja), kjer ga je čakalo novo darilo. Žena Taya in hči Niki sta namreč tako kot partnerice preostalih skakalcev pripotovali v to nemško mesto, kjer bodo skupaj preživeli novoletni čas.

"Vesel sem, da se je turneja začela tako"

"Jajc" pa ima misli že usmerjene proti naslednji preizkušnji. Želel si je, da bi dobro začel turnejo, kar mu je uspelo, v preteklosti pa se je dobro znašel tudi na skakalnici v Garmisch-Partenkirchnu: "O rezervah bi težko govoril, ker je vse odvisno od skakalnice do skakalnice. V Engelbergu sem se z njo recimo hitro ujel, nato pa imel v Oberstdorfu nekaj težav. Sem pa v Ga-Pa vedno dobro skakal. Vesel sem, da se je turneja začela tako. Vsaka uvrstitev med deset je super." Za konec se je dotaknil še razpleta povsem pri vrhu, kjer so dva Avstrijca Stefan Kraft in Michael Hayböck ter Slovenec Peter Prevc, ki mu sledi povratnik po poškodbi, Poljak Kamil Stoch: "Razplet je po pričakovanjih. Škoda, da se je Simonu Ammannu pripetil padec in ga ni zraven. Kraft je že prej pokazal, da je sposoben. Peter je odlično opravil nalogo. Nič me ni presenetilo."

Ne spreglejte