Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
14. 2. 2015,
21.06

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc svetovni rekord poleti Vikersund Jernej Damjan Nejc Dežman

Sobota, 14. 2. 2015, 21.06

7 let, 12 mesecev

Jernej Damjan po svetovnem rekordu Petra Prevca: On je norec

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Neverjetnega dosežka Petra Prevca so bili izjemno veseli tudi njegovi reprezentančni kolegi. Jernej Damjan in Nejc Dežman sta vedela, da bo Prevcu uspelo skočiti do svetovnega rekorda.

Od sobote, 14. februarja, je v smučarskih skokih nova rekordna znamka 250 metrov, njen lastnik pa je slovenski skakalec Peter Prevc. Čarovnija v zraku in seveda na mizi mu je uspela v drugi seriji sobotne tekme, ko je navdušil prav vse v izteku letalnice v Vikersundu, še bolj pa slovenske ljubitelje poletov.

Zanj so jasno stiskali pesti tudi njegovi reprezentančni kolegi. "Celotno drugo serijo sem gledal iz šotora, ker se vanjo nisem uvrstil. Ko sem videl, kam je poneslo Andersa Fannemela, ki je nastopil pred njim, in kako pihajo zastave, sem Tomažu Nagliču rekel, da bo padel rekord. Nepopisno je bilo. Peter je norec. Vsa čast za ta dosežek. Malo je takšnih, kot je on. Vedel sem, da mu lahko to uspe, ker so bile danes povrhu vsega še idealne razmere. Malce je pihal vzgornjik, v primerjavi s petkom pa so malenkostno dvignili nalet. Nato je le še Peter stopil pod soj žarometov," je uspeh Prevca pokomentiral Jernej Damjan.

"Kolikor sem slišal, so v Planico že poslali nove bagre"

Edini je imel v prvi seriji nekaj vetra v hrbet, medtem ko so imeli preostali skakalci lepo pomoč od spredaj, zato je moral svoj nastop končati že pri 130 metrih. Navezal se je še na Planico, ki bo čez dober mesec dni na prenovljeni Letalnici bratov Gorišek gostila skakalce. "Kolikor sem slišal, so že poslali nove bagre, da bodo povečali letalnico," je sprva v smehu dejal Damjan in nato dodal: "Upajmo, da bo tudi v Planici mogoče poleteti tako daleč. Zagotovo pa bo veliko ljudi." Da bo Petra poneslo do ekstremne daljave, je bil prepričan tudi Nejc Dežman, ki se je v Vikersundu dvakrat veselil osebnega rekorda. V petek ga je poneslo 205, v soboto pa 209 metrov. "Mislim, da sem se počutil kot Peter. Izjemno sem vesel, da ima Slovenec rekord. Ko je prišel z mize, sem takoj rekel, da ga bo neslo daleč. Peter je pokazal, da je trenutno najbolj vsestranski skakalec. Sem pa vesel tudi svojega rekorda, da sem poletel prek 200 metrov," je navdušeno razlagal Dežman, ki je za svoj nastop prejel čestitke z Ljubnega, kjer je njegovo dekle Katja Požun po daljšem času skočilo med najboljšo deseterico.

Ne spreglejte