Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 8. 2012,
18.10

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Andrej Jerman

Sreda, 8. 8. 2012, 18.10

7 let, 12 mesecev

Jerman dobro pripravljen, koleno včasih še trdo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odličen slovenski smukač Andrej Jerman, ki je lani decembra ob padcu na smuku v Beaver Creeku utrpel poškodbo kolena in izpustil skoraj vso sezono, se s polno paro pripravlja na novo sezono.

Poškodba je zdaj že daleč za njim, nanjo pa ga spomni le še kakšen zelo naporen trening. "Zdaj smo bili več dni na smučeh, koleno je proti koncu dneva postalo malo trdo. Čez noč se je umirilo, tako da naslednji dan nisem čutil več nobenih posledic," je zadovoljen Andrej Jerman, ki se je v nedeljo z ekipo za hitre discipline vrnil iz skoraj desetdnevnih priprav v Zermattu. "Najprej smo smučali prosto, nato pa smo trenirali veleslalom, super G in smuk. V redu se počutim na smučeh," je strnil 33-letni Tržičan. Glede na to, da je večji del sezone ni tekmoval, je imel naš najboljši smukač vseh časov dosti časa tudi za to, da se je posvetil telesni vadbi. "Dobro sem telesno pripravljen. Delal sem že pozimi, moral sem priti namreč na raven pripravljenosti pred poškodbo, kar mi je uspelo, nato smo treninge potegnili še v poletje. Kondicija je na zelo visoki ravni," je prepričan zmagovalec dveh smukov za svetovni pokal.

Tudi ekipa za hitre discipline bo na daljše smučarske priprave najverjetneje odpotovala v Južno Ameriko, kjer se že nahaja del ekipe za tehnične discipline. Cilj bo sicer drug, namesto Ushuaie na skrajnem jugu bodo smukači in superveleslalomisti odpotovali precej bolj severno v La Parvo v Čile, če bo seveda dovoljevalo vreme. Za zdaj snega še ni dovolj, a Jerman pravi, da je napoved za naslednje 14 dni ugodna. Ekipa bo na južno poloblo predvidoma odpotovala 22. avgusta. "Plan je, da gremo za dobre tri tedne. Trenirali bomo spet smuk, super G in veleslalom. Poleg tega bomo testirali tudi smuči, čeprav je to delikatno, saj je tam le naravni sneg in zato ne dobiš pravih primerjav z zimsko sezono," je pojasnil Jerman.

In cilji? Čeprav je do prvih tekem v hitrih disciplinah ostalo še nekaj mesecev, Jerman nanje že pomisli, in ti, razumljivo, niso nizki. "Normalno, da imam visoke cilje. Najprej se želim vrniti med najboljših 30. Pred poškodbo sem bil 22., zdaj sem 32. Imel sem status poškodovanca, gre namreč za določen izračun. Torej, to so prvi cilji, prav tako za superveleslalom, potem gremo naprej," je zatrdil Jerman, ki je na zmagovalnem odru doslej stal štirikrat. Pred začetkom sezone pa Jermana poleg snežnih čakajo še zelo naporne kondicijske priprave. Prve so se začele zdaj, druge sledijo po prihodu iz La Parve, ko bo potrebno telesno pripravljenost dvigniti na staro raven.

Ne spreglejte