Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
20. 12. 2015,
18.11

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Goran Janus Peter Prevc Peter Prevc skoki zmaga Engelberg novoletna turneja rumena majica

Nedelja, 20. 12. 2015, 18.11

7 let, 12 mesecev

Janus po novi blesteči Prevčevi predstavi malce pokukal, vendar ne preveč

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Glavni trener slovenske skakalne reprezentance Goran Janus razumljivo ponosno hodi v karavani smučarskih skakalcev, saj Peter in Domen Prevc naravnost blestita.

Po sobotni zmagi je Peter Prevc v nedeljo v Engelbergu osvojil še drugo zmago (v drugi seriji je skočil dolgih 142 metrov, kar v Engelbergu na tekmah svetovnega pokala ni uspelo še nikomur – rekord skakalnice si sicer lasti Jaka Hvala, ki je skočil 142,5 metra na tekmi celinskega pokala), kar je njegova tretja zaporedna in skupno deveta. S tem se je izenačil s Primožem Ulago, medtem ko ga od Primoža Peterke loči še šest zmag.

Domen Prevc je bil po sobotnih premiernih stopničkah in drugem mestu tokrat spet odličen. Tekmo je končal na petem mestu. "Super dan, zlasti finalni nastop Petra je bil res vrhunski. Čestitke njemu, bratu Domnu za peto in Robertu Kranjcu za 21. mesto. Tekma je bila sicer težka, ker je pihal veter v hrbet. Napak si nisi smel privoščiti," je bil glavni trener Goran Janus jasno zadovoljen z novima izvrstnima dosežkoma bratov Prevc.

O novoletni turneji po pestrem tednu v Planici

Oba sta po nedelji zadržala mesti v skupnem seštevku. Peter čvrsto drži rumeno majico in ima pred drugim Severinom Freundom že 165 točk prednost, Domen pa je osmi in ima na svojem računu 211 točk. Peter se lahko v tej sezoni pohvali s tremi zmagami, tremi drugimi in enajstim mestom, kar so vrhunski rezultati, ki v boju za veliki kristalni globus navdajajo z optimizmom.

Janus natančno ve, da Prevc v tem trenutku odstopa od preostalih, a razumljivo ne pogleduje preveč proti koncu sezone, saj je do cilja še ogromno postojank: "Pokukam že, vendar ne preveč. Pred nami je veliko tekem in pomembno je, da gremo na vsaki v boj."

Čeprav je do začetka novoletne turneje osem dni, pa slovenski skakalci pravega počitka ne bodo imeli. V torek bodo skakali na Bloudkovi velikanki v Planici, kjer bo dan pozneje državno prvenstvo, na skakalnici pa bodo pilili formo še v soboto. "O novoletni turneji bomo podrobneje razmišljali, ko pridemo v Oberstdorf," je še dejal Janus.

Ne spreglejte