Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
21. 2. 2013,
7.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Goran Janus smučarski skoki

Četrtek, 21. 2. 2013, 7.05

7 let, 12 mesecev

Janus: Opraviti je treba z vsemi tremi Avstrijci

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za Gorana Janusa lahko rečemo, da je kreator renesanse slovenskih smučarskih skokov. V zadnjih dveh letih se uspehi vrstijo drug za drugim. Uspešen niz želi nadaljevati tudi na svetovnem prvenstvu.

Pod vodstvom Gorana Janusa se je začel rezultatski vzpon slovenskih skakalcev. V minuli sezoni so padali rekordi, v tej pa smo lahko videli le še nadgradnjo. Idealno bi bilo, če slovenski val ne bi pojenjal niti na svetovnem prvenstvu v Val di Fiemmeju, ki se za skakalce začne v petek na manjši napravi. "Na nemški turneji smo dosegli vrhunske rezultate. Upam, da se bo tako tudi nadaljevalo," pravi Janus

Cilji za svetovno prvenstvo so bili postavljeni že takoj po Planici lani, ko so se delali načrti dela za prihodnjo sezono. "Takrat smo jih začrtali. To je ustaljena praksa. So pa želje zdaj zagotovo večje," je odločen Janus.

Slovenski skakalci spadajo v širši krog favoritov za medalje tako na manjši kot večji napravi, v ožjem krogu pa so za ekipno tekmo na veliki napravi. "Že v nedeljo imamo lepo priložnost za dobro uvrstitev na tekmi mešanih ekip, a bodo morali biti vsi štirje, dva fanta in dve dekleti, v vrhunski formi," računa prvi mož stroke v moški reprezentanci na dober rezultat tudi na nedeljski tekmi.

Skoraj gotovo pa je, da bo letošnje prvenstvo izjemno izenačeno zaradi vse bolj natančnih izračunov pri vetrnih izravnavah. Skakalci so si izjemno blizu praktično na vsakih tekmah. Morda kdo odstopa na posameznem prizorišču, vendar je na splošno ta sezona bistveno bolj enakovredna. "Pošteno povedano: bo obupno. Vse bo šlo na tesno. Narediti boš moral vrhunska skoka na obeh napravah, če boš želel priti do dobrega rezultata. V Oberstdorfu na letalnici so bili denimo prvi trije v razmaku 0,9 točke. Te stvari so šle tako naprej, da niso več normalne. Petru so tri točke zmanjkale do stopničk v Oberstdorfu," je svoje misli o izenačenosti strnil Janus, ki bije z Avstrijci "posebno bitko" na trenerski tribuni. "Edinega so me pustili v boju. Trije proti enemu. Norvežani imajo Avstrijca, Nemci Avstrijca in Avstrijci imajo Avstrijca. Z vsemi je borba. Treba je z vsemi tremi opraviti," se je v svojem slogu pošalil Janus, ki zna poskrbeti za dobro vzdušje v ekipi, kar se vidi nato tudi po uspešnosti na skakalnici.

Ne spreglejte