Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
25. 3. 2013,
9.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Goran Janus Planica Planica

Ponedeljek, 25. 3. 2013, 9.21

8 let

Janus: Nisem robot. Tudi jaz imam srce

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tvorec slovenskih skakalnih uspehov Goran Janus je potegnil črto pod sezono, v kateri so slovenski skakalci nizali uspeh za uspehom. Pri pripravah na olimpijsko sezono se bo držal ustaljene formule.

Sezona je bila za slovenske skoke znova polna presežkov. Vrhunski rezultati so si sledili kot po tekočem traku, piko na i pa so skakalni "orli" postavili pred domačimi navijači v Planici, kjer so zmagali na ekipni tekmi, Jurij Tepeš je prišel do posamične zmage v nedeljo, Peter Prevc je bil enkrat drugi in enkrat tretji …

Z izkupičkom, v pokalu narodov je bila Slovenija z rekordnim izplenom 4664 točk na četrtem mestu, je bil razumljivo zadovoljen glavni trener Goran Janus, ki je z ekipo naredil pravi skakalni preporod: "Mejnike sem že nehal šteti. Vesel sem, da nam je sezona uspela. Bila je sanjska. Dve medalji na SP v Predazzu ... V Planici smo dvakrat poslušali Zdravljico in to je nekaj fantastičnega. Več pa ne bom napovedoval. Nisem robot. Tudi jaz imam srce. Teh igric se ne grem več. Zakaj sem se jih šel? Če prideš enkrat na takšno psihološko stopnjo, se da marsikaj delati, vendar je težko."

Sploh drugi del sezone je bil za slovenske skakalce magičen, saj so nanizali ogromno stopničk – v vsej sezoni svetovnega pokala 16, Peter Prevc je dodal še dve odličji na svetovnem prvenstvu, Jaka Hvala pa denimo še z mladinskega svetovnega prvenstva. "Pri rezultatih moramo biti realni. Uvrstitve med deset so zame vrhunske. Tega se je treba držati. S prvim delom sezone sem bil zadovoljen, drugi del pa je bil sanjski. Moramo biti realni. Nismo roboti. Težko je biti vedno na stopničkah. Schlierenzauer to bolje ve. Se pa da," pravi Janus.

Reprezentanti bodo imeli zdaj počitnice do sredine aprila, Janusa pa pred odhodom na zaslužen oddih čaka še pisanje poročila o sezoni. Nato bodo zavihali rokave in misli usmerili proti olimpijski sezoni: "Aprila začnemo z ničle. Olimpijske igre so izziv. Imamo medaljo s svetovnega prvenstva v poletih kakor tudi nordijskega svetovnega prvenstva v Predazzu. Ampak napovedoval ne bom nič. Se bomo pa držali formule, ki jo imamo."

Ne spreglejte