Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
5. 2. 2017,
8.57

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,15

Natisni članek

letalnica poleti Oberstdorf Goran Janus Cene Prevc Anže Lanišek Anže Lanišek Jernej Damjan Jurij Tepeš Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc

Nedelja, 5. 2. 2017, 8.57

6 let, 7 mesecev

Janus napovedal napad na stopničke

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,15

Foto: Sportida

Nedelja je nov dan in nova priložnost za slovenske skakalce, da na letalnici v Oberstdorfu napadejo najvišja mesta, ki si jih tudi želijo. Glavni trener Goran Janus verjame, da so tega podviga sposobni. Še posebej je ponosen na Domna Prevca, ki se je ob debiju dobro znašel na velikanki, in dodaja, da pred njegovim prvim poletom ni bil miren.

Slovenski skakalci so v soboto v Oberstdorfu dosegli lep ekipni uspeh. Domen in Peter Prevc sta bila peti in šesti, Jernej Damjan 13., Jurij Tepeš 20. in Anže Lanišek 21. Manjkala je le tista pika na i, ki bi jo radi vsi postavili. Stopničke.

"Zadovoljen sem, kako so fantje včeraj skakali. Vsi so svoje skoke stopnjevali. Določene želje imamo, Domen jih ima. Sem pa nanj zelo ponosen. Danes bomo napadli stopničke. Peto in šesto mesto sta vrhunska dosežka, vendar si vsi želimo več. A moraš za stopničke skočiti brez napak," razmišlja glavni trener reprezentance Goran Janus.

Spored na letalnici v Oberstdorfu

Nedelja
13.30, kvalifikacije
15.00, posamična tekma

"Pri prvem Domnovem poletu sem se bolj tresel kot v svojih časih, ko sem bil na velikanki"

"Pri prvem poletu v Oberstdorfu sem se bolj tresel kot v svojih časih, ko sem bil na velikanki. Ne veš, kako bo. Vesel sem, da vse poteka normalno in zdaj ni več strahu," | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Pri prvem poletu v Oberstdorfu sem se bolj tresel kot v svojih časih, ko sem bil na velikanki. Ne veš, kako bo. Vesel sem, da vse poteka normalno in zdaj ni več strahu," Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Po dveh dneh skakanja je povsem miren, ko na delu gleda najmlajšega Domna Prevca. Drugače je bilo ob njegovem petkovem prvem poletu, ki je bil zanj premierni na letalnicah. A je najmlajši od bratov Prevc kljub 17 letom odlično opravil svojo nalogo in upravičil zaupanje stroke.

"Srečo smo imeli, da je bila Planica odlično pripravljena in smo lahko med tednom trenirali na 120-metrski skakalnici. Pri prvem poletu v Oberstdorfu sem se bolj tresel kot v svojih časih, ko sem bil na velikanki. Ne veš, kako bo. Vesel sem, da vse poteka normalno in zdaj ni več strahu," je Janus razložil, kako se je v petek počutil, ko je gledal Domnov debi na letalnici.

Razlog za zadovoljstvo je imel v soboto tudi Peter Prevc. Sicer je imel v prvi seriji smolo z razmerami, a je v drugo napredoval z desetega na šesto mesto. Razveselilo ga je zlasti to, kar je naredil v zraku: "Takšne skoke sem pričakoval že kar nekaj časa. Zelo sem vesel kljub temu, da so bili pogoji zahtevni. V zraku sem užival."

Zadovoljna Damjan in Lanišek, po točke še Cene Prevc in Semenič

Jernej Damjan je v soboto poletel do 13. mesta in se dosežka in poletov zelo razveselil. | Foto: Sportida Jernej Damjan je v soboto poletel do 13. mesta in se dosežka in poletov zelo razveselil. Foto: Sportida Razlog za zadovoljstvo sta imela tudi Damjan in Lanišek. "Po dolgem času sem poletel, kot sem. Zelo sem vesel. Pri drugem poletu sem zelo užival. Upam, da bo danes malce bolj stabilno, ker bo lepše," je dejal Jernej, Anže pa dodal: "Poleti so bili drugačni kot v petek, čeprav je bil poskusni na meji regularnega. Blizu padca sem bil. Rekel sem si, če nisem v poskusni padel, bo šlo potem dobro naprej."

Skakalci bodo imeli danes v Oberstdorfu dvojno delo. Najprej jih ob 13.30 čakajo kvalifikacije, ob 15. uri pa še tekma.

Tepeš upa na bolj mirno nedeljo

Tepeš je v soboto v prvi seriji padel, v drugo komaj prišel na štart, potem ko so mu popravljali skakalni čevelj in vez. | Foto: Sportida Tepeš je v soboto v prvi seriji padel, v drugo komaj prišel na štart, potem ko so mu popravljali skakalni čevelj in vez. Foto: Sportida Nastop na njej imata zagotovljen Domen in Peter Prevc, ki sta v skupnem seštevku poletov med deseterico – na letalnicah se ne upošteva vrstni red v svetovnem pokalu.

Na dobro uvrstitev bo danes računal Tepeš, ki je imel v soboto ogromno smole z opremo, potem ko je v prvi seriji padel. K sreči je imel ob sebi prave ljudi, ki so mu za las uspeli popraviti pokvarjene čevlje in vez, sicer v drugi seriji sploh ne bi nastopil – že tako je nastopil bistveno pozneje, kot bi sprva moral.

Cene Prevc je v soboto ostal brez točk in se bo skušal do njih dokopati danes, Anže Semenič, ki je bil v kvalifikacijah zaradi nepravih mer diskvalificiran, pa bo skušal skočiti do prvih točk v sezoni.

 

Ne spreglejte