Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
8. 2. 2013,
8.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Robert Kranjec Goran Janus

Petek, 8. 2. 2013, 8.26

7 let, 12 mesecev

Janus na Kranjčevem hrbtu, ker so ostali lahka kategorija

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Z odličnimi nastopi na zadnjih tekmah se je Robert Kranjec katapultiral med deseterico v svetovnem pokalu. Trenutno je šesti skakalec zime. Ob zaključku v Planici si želi obračuna s Schlierenzauerjem.

Dvig rezultatske forme se je pri Robertu Kranjcu začel v Wisli, kjer je skočil na četrto mesto. Po rahlem spodrsljaju v Zakopanah pa je nato postal ob Gregorju Schlierenzauerju najbolj vroč skakalec. V Saporu tretje in drugo mesto, v Vikersundu zmaga in tretje mesto ter v Harrachovu drugo in četrto mesto so vrhunske uvrstitve, s katerimi se lahko pohvali leteči Kranjčan na zadnjih tekmah svetovnega pokala. "Vesel sem, da konstantno skačem dobro. Ne smemo pa zdaj postati požrešni in ob morebitnem petem mestu reči, da je to slaba uvrstitev," je dejal Kranjec.

Na prvi tekmi v Harrachaovu na poletih se mu je zmaga izmuznila za vsega tri desetinke točke, a ne objokuje takšnega razpleta. Bi bilo kaj drugače, če bi se on pisal Schlierenzauer? "Zmaga je za las ušla. Tisti trenutek si rečeš … Vendar je drugo mesto odlična uvrstitev. Če bi se jaz pisal Schliereznauer? Zmagal bi tisto tekmo za dve točki," je v šali odgovoril Kranjec. Z Avstrijcem bosta v nadaljevanju sezone še bila bitko za mali kristalni globus v poletih – Schlierenzauer ima 70 točk prednosti po štirih tekmah. Naslednji dvoboj bosta imela že v Oberstdorfu, ki prihaja na vrsto ob zaključku mini nemške turneje (Willingen, Klingenthal in Oberstdorf): "Nič ni še izgubljenega. Upanje umre zadnje. Upam, da bom v Oberstdorfu pred njim. To mi je cilj. Da se mu približam. Pred Planico mi ne sme pobegniti preveč, tako da bi bil v Sloveniji res pravi zaključek."

Pred poleti v Oberstdorfu pa bodo preizkušnje še v Willingenu in Klingenthalu in Slovenija se bo, kot je dejal glavni trener Goran Janus (to je sklenil na podlagi zadnjih odličnih rezultatov, ki jih dosegajo slovenski skakalci), podala v boj za skupno zmago na nemški turneji, ki najboljši ekipi prinese 100.000 evrov (na vsaki posamični tekmi se štejeta najboljša rezultata posamezne reprezentance, v skupni seštevek pa se bosta dodali še ekipni tekmi v Willingenu in Oberstdorfu). "Konkurenca je zelo na kupu. V Vikersundu smo bili v eni točki štirje skakalci. Nemška turneja bo močna. Nemci so doma. Na 120-metrskih skakalnicah so vsi močni. Tu so Avstrijci, na trening so se odpravili še Norvežani. Naš trener Goran je zelo direkten in to mi je všeč. Želja in cilj vsakega od nas je, da bi zmagali na turneji. Težko bo, ker smo zelo izenačeni," je dejal Kranjec in še razkril ritual, ki ga imata z Janusom pred tekmo: "Name se usede. To zaradi gibljivosti gležnjev. Le on je tako težek, da mi lahko pomaga. Vse ostalo je lahka kategorija. To je videti tako, da jaz počepnem, on pa se mi usede na hrbet in me dol potisne."

Ne spreglejte