Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 12. 2013,
20.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jakov Fak Jakov Fak Teja Gregorin Klemen Bauer

Četrtek, 5. 12. 2013, 20.25

8 let

Jakov Fak: Upam, da bo streljanje že na višji ravni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najboljše biatlonke in biatlonce sveta je na četrtkovem treningu v Hochfilznu pričakalo sonce, v petek bo morda že snežilo. Slovenski aduti so osredotočeni na tekme.

Druga postaja nove sezone svetovnega pokala v biatlonu bo postregla s šprinterskima preizkušnjama v petek, v soboto s štafetnima obračunoma in v nedeljo z zasledovanji. V prejšnji sezoni najboljša slovenska predstavnika, Teja Gregorin in Jakov Fak, si želita izboljšati dosežke iz Östersunda.

"Po videnem v Östersundu grem na tekmo vseeno z mešanimi občutki. Želim si takšnega nastopa, ki bo zadovoljil predvsem mene, saj bi to pomenilo nekoliko hitrejši tek in bolj natančno roko na strelišču. Obojega sem zmožna, zato si moram spet povrniti dober občutek in ne smem več početi nesmiselnih napak, ki so pomenile preveč zgrešenih tarč. Lani je bil Hochfilzen zame zelo uspešen in upam, da bo tako tudi letos. Nekako moram priti iz trenutne krize in se približati najboljšim tekmovalkam, kar vsekakor zmorem," iz Avstrije sporoča Teja Gregorin, ki je na prvi letošnji postaji na Švedskem na posamični, 15-kilometrski tekmi zasedla 18. mesto, v šprintu pa s 43. ostala celo brez točk. Lani je v Hochfilznu dosegla sedmo mesto v šprintu, v zasledovanju pa nato pridobila še tri mesta in preizkušnjo končala tik pod stopničkami. Ji bo uspelo ponoviti lanske dosežke? Za najboljšega biatlonca v slovenski reprezentanci Jakova Faka je bil lanski obisk Hochfilzna sanjski, v šprintu je bil tretji, nato pa je v zasledovanju vknjižil prvo zmago v svetovnem pokalu. Vstop v letošnjo sezono je bil zanj težaven, po težavah z ramo in izpuščenih treningih v pripravah na sezono je na Švedskem zaostal za resda visokimi pričakovanji, v šprintu zasedel 28. mesto, na posamični, 20-kilometrski tekmi pa 50. V prihodnjih treh dneh računa na precej boljše izide: "Načrt še vedno ostaja enak kot v Östersundu, torej opraviti s tekmami najbolje, kot znam in sem trenutno pripravljen. Upam, da bo streljanje že na višji ravni, ker potem ne more izostati dobra uvrstitev. Pozna se, da mi zaradi terapij manjka treninga, zato je težko kar takoj ujeti najboljše. Zavedam se, da je treba izboljšati streljanje, kar mi že uspeva na treningih, zdaj bo treba to prenesti še na tekme. Tekaško nimam tako velikega manka, poleg tega se je sezona šele dobro začela in s tekmami se bo tudi tek še dvignil."

Trenutno naš najboljši biatlonec je Klemen Bauer, ki je bil v Östersundu odličen deveti na posamični tekmi, malce slabši, 22., pa v špritnu. Več kot solidno strelsko formo želi potrditi še v Hochfilznu: "Uvod v sezono se je, predvsem strelsko, zame začel skoraj po najbolj optimističnih pričakovanjih. To mi je prav gotovo vlilo dodatne samozavesti in upanja, da tudi v Hochfilznu nadaljujem uspešne predstave. Vsaj po treningu sodeč sem ohranil zanesljivost, kar si želim pokazati tudi na tekmi. Verjamem, da mi to lahko uspe, če bom ostal zvest svojemu načelu in se ne bom pustil obremenjevati z rezultatom."

Ne spreglejte