Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
17. 2. 2013,
20.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jaka Hvala Oberstdorf

Nedelja, 17. 2. 2013, 20.24

8 let

Jaka Hvala se opravičuje ekipi, Oberstdorf bo pozabil

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Junak Klingenthala Jaka Hvala je imel nekoliko slabši dan na ekipni tekmi v Oberstdorfu. Nedeljska skoka sta ga spravila v slabo voljo, vendar ga ta ne smeta potolči, saj ima za seboj odlično sezono.

Slovenija je bila na dobri poti, da pride do velike nagrade na nemški turneji. Prvo mesto je prinašalo 100.000 evrov, naši skakalci pa so imeli 44,8 točke prednosti pred Norvežani pred ekipno tekmo na letalnici v Oberstdorfu. Brezhiben od naših skakalcev je bil le leteči Robert Kranjec (211 in 212,5 metra). Vsi ostali so naredili napako.

"Tokrat smo naredili, vsaj jaz, nekaj napak, kar je bilo preveč, da bi osvojili nemško turnejo," je takoj po ekipni tekmi, na kateri je Slovenija znova stala na stopničkah (tretje mesto – na turneji je Slovenija osvojila odlično drugo mesto), dejal Peter Prevc.

Kljub slabši volji ima več razlogov za boljše počutje

Vidno razočaran pa je bil Jaka Hvala. Z letalnico v Oberstdorfu se nekako ni spoprijateljil, kar mu reprezentančni kolegi zagotovo niso zamerili, saj je bil z zmago v Klingethalu slovenski junak, ogromen delež pa je dal tudi k ekipni zmagi v Willingenu.

A žalosti po nastopu ni mogel skriti: "Bolj slabo sem skakal. Naredil sem dva slaba skoka. Opravičujem se ekipi. Danes sem bil najšibkejši člen. Nisem se znašel na letalnici v Oberstfodrfu. Nisem se mogel sprostiti in uživati v poletih. Ta Oberstdorf moram pozabiti. Malo moram prespati še celotno zadevo."

Podpora najbližjih in ostalih slovenskih ljubiteljev skokov mu bo zagotovo dala novega elana, da bo čim prej zbistril misli, saj je pred vrati svetovno prvenstvo na skakalnicah v Predazzu. Slabši dan ne more zamegliti izjemnih uspehov, ki jih je dosegel 19-letni skakalec v tej sezoni.

Trikrat je stal na najvišji stopnički v svetovnem pokalu (posamična zmaga v Klingenthalu, ekipni v Zakopanah in Willingenu), šestkrat se je še uvrstil med najboljših deset in postal zlat na posamični ter ekipni tekmi na mladinskem svetovnem prvenstvu. Jaka ima torej bistveno več razlogov za boljše počutje.

Ne spreglejte