Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
21. 3. 2013,
17.04

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jernej Damjan Planica Planica Soči 2014

Četrtek, 21. 3. 2013, 17.04

2 leti, 2 meseca

"Jajc" z mislimi povsem pri Sočiju: Medalje z ZOI še nimam

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na vsega petih tekmah je Jernej Damjan nastopil v tej sezoni, kar je pod pričakovanji. V zadnjem času je treniral tudi po deset ur dnevno, saj svoje misli usmerja proti olimpijski sezoni.

S poletom dolgim 185,5 metra je bil Jernej Damjan za štiri mesta prekratek v četrtek, da bi si zagotovil nastop na petkovi posamični tekmi v Planici, na kateri bo nastopilo 40 najboljših letalcev v tem trenutku. Njegov zadnji nastop v svetovnem pokalu tako sega nazaj v januar, ko je skakal v Saporu na Japonskem. Tudi tam je bila bera nična. Nekako v skladu s sezono, ki jo bo Jernej kmalu pozabil.

A se je ob slabi rezultatski beri zgodil vendarle zasuk pri 29 letnemu skakalcu. Spremenil je način treninga in se zavestno ozrl proti naslednji sezoni. "Vesel sem, da sem skakal v Planici. Letalnica je bila letos res super pripravljena. Krivulja leta je bila perfektna. Vsi trije skoki so bili dokaj v redu. Po mojem je bil zadnji celo najboljši, vendar spodaj ni bilo tiste pomoči, kot sem jo imel skok prej. Sicer pa sem na treningih spremenil tehniko skakanja. Določene podrobnosti so bile spremenjene. Bolje se počutim. Dobivam občutke, ki sem jih totalno izgubil. Da bom prišel čisto na top, pa rabim še čas. Prostora za napredek je," o vnovičnem snidenju z najboljšimi skakalci pravi Damjan.

Misli pa ima usmerjene že povsem proti olimpijski sezoni, v kateri želi stopiti na stara pota, na katerih je že bil. "Jajc" je treniral tudi po deset ur dnevno, saj ne želi prepustiti ničesar naključju. "Povsem sem pri olimpijski sezoni. Bistveni cilj so mi. Po Planici grem na Tajsko malce na dopust, ker sem ogromno treniral zadnja dva meseca. Ko pridem nazaj, bom pa še bolj garal. Zdaj sem naredil veliko skokov. Imam medaljo s svetovnih prvenstev in svetovnega pokala, nimam pa je z zimskih olimpijskih iger." je Jernej za konec namignil, kaj si želi v naslednji sezoni.

Ne spreglejte