Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
19. 4. 2016,
20.12

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Ivica Kostelić

Torek, 19. 4. 2016, 20.12

6 let, 7 mesecev

Kocka Ivice Kostelića je padla

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Nekdanji zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala Ivica Kostelić je en mesec po končani sezoni naznanil, da tekmovalnih smuči še ne namerava postaviti v kot.

 

Potem ko je v družbi slovenskega vzdržljivostnega športnika in popotnika Mihe Podgornika prepešačil in presmučal Islandijo, je najboljši hrvaški smučar vseh časov Ivica Kostelić sprejel tudi odločitev o (ne)nadaljevanju kariere. Ta je, kot se za Kostelića spodobi, znova nekoliko presenetljiva.

Čeprav je na ravni konkurenčnosti daleč od nekdanjega slalomskega asa in kralja kombinacije, obenem pa ves čas čuti bolečine v kolenu, se je 36-letni Zagrebčan odločil vztrajati v karavani svetovnega pokala.

Vsaj do domače tekme

"Ko sem hodil po Islandiji, sem pogosto razmišljal o nadaljevanju smučarske kariere in o svoji prihodnosti. Ker je moja velika želja vsaj še enkrat nastopiti na tekmi za snežno kraljico na Sljemenu, sem se odločil nastopati vsaj do domače tekme svetovnega pokala. Vse preostalo bo odvisno od stanja mojega kolena," je po 750 kilometrov dolgi poti po Islandiji, od koder je doma njegova žena, zapisal Kostelić, čigar osrednji cilj je torej zagrebški slalom svetovnega pokala. Ta bo na sporedu 5. januarja 2017.

Spoštovanja vredna kariera

A čeprav je bil v iztekajoči se sezoni Ivica le bleda senca nekdanjega šampiona (le dvakrat je osvojil točke), pa je kot na dlani, da se bo v trenutku, ko bo smuči postavil v kot, od alpskega smučanja poslovil eden od velikanov tega športa. V svoji karieri je namreč osvojil veliki kristalni globus, se veselil 26 zmag svetovnega pokala, osvojil komplet kolajn na svetovnih prvenstvih in okrog vratu prejel štiri srebrne olimpijske kolajne. Pravzaprav mu manjka le naslov olimpijskega prvaka.

Peter Pen je imel prav

Scenarij, za katerega se je odločil Kostelić, je pred dnovi v pogovoru za naš medij napovedal tudi slovenski trener v ekipi za hitri disciplini Peter Pen. Ta je vrsto let deloval v Kostelićevem taboru. "Ko se pogovarjam z njim, ga razumem. Ko pa ga gledam, se sprašujem, zakaj vztraja," je dejal Pen in dodal, da pričakuje Kostelića še na dveh tekmah svetovnega pokala.

Kdo se poslavlja?

Kostelić torej vztraja. Podobno najbrž tudi Bode Miller. Od tekmovalnega smučanja pa so se v zadnjih tednih poslovili Italijanka Daniela Merighetti, Šved Axel Bäck, Američan Marco Sullivan, Francoz Cyprien Richard, Avstrijec Reinfried Hebrst in Čeh Ondrej Bank. Bo naslednja Tina Maze?

Ne spreglejte