Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
18. 10. 2017,
18.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

Natisni članek

Sölden Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Sreda, 18. 10. 2017, 18.00

6 let, 6 mesecev

Ilka Štuhec brez ledeniške tekme

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

Medtem ko se glavnina slovenske ženske smučarske reprezentance na uvodno tekmo svetovnega pokala pripravlja v Söldnu, pa so iz tabora Ilke Štuhec sporočili, da se bo Mariborčanka v olimpijsko zimo podala z zamudo.

Ilka Štuhec v Söldnu še ne bo nastopila. | Foto: Sportida Ilka Štuhec v Söldnu še ne bo nastopila. Foto: Sportida

"Po temeljitem pogovoru in analizah smo sklenili, da trenutno kakovost smučanja v veleslalomu še ni na takšni ravni, da bi se splačalo nastopiti na tako težki tekmi, kot je ta v Söldnu. Dlje bomo ostali v Pitztalu, kjer se bomo osredotočili na kakovosten trening in si prizadevali še dvigniti raven pripravljenosti," je vest o nenastopu na veleslalomu v Söldnu (28. 10.) sporočil trener ekipe Grega Koštomaj, ki pa ne izključuje nastopa Ilke Štuhec na slalomu v Leviju sredi novembra. Slalomska pripravljenost naj bi bila namreč na višji ravni. Udarna moč svetovne prvakinje pa ostajata hitri disciplini.

Tudi v Pitztalu, ledeniškem smučarskem središču, od koder je sicer mogoče videti tudi sosednji Sölden, je poudarek vse bolj na hitrosti. "Do odhoda v Kanado na začetek tekem v hitrih disciplinah načrtujemo še krajši premor, ki ga bomo zapolnili za dodaten blok kondicijskih priprav. Nato se znova vračamo na trening v Pitztal, kjer bomo tako rekoč popolnoma orientirani na trening hitrih disciplin," pravi Koštomaj, trener najboljše smukačice pretekle zime.

Ana Drev še ne more trenirati povsem brez težav. | Foto: Sportida Ana Drev še ne more trenirati povsem brez težav. Foto: Sportida

Pod vprašajem tudi nastop Ane Drev

Še naprej pa ostaja odprto vprašanje nastopa prve veleslalomistke Ane Drev, ki ima še vedno težave s kolenom. Izkušena reprezentantka je sicer trenutno v Söldnu, kjer je preizkusila tekmovalno strmino. Tam so tudi Meta Hrovat, Tina Robnik, Ana Bucik, Žan Kranjec in Štefan Hadalin, njihov nastop v uvodnem dejanju sezone je potrjen. Odprto pa ostaja vprašanje zadnje ženske na sobotni tekmi. Kandidatki sta članice ekipe evropskega pokala Desiree Ajlec in Andreja Slokar. Obe je trener ženske ekipe Denis Šteharnik povabil na trening na ledenik Rettenbach nad Söldnom, ki je po zagotovilih iz slovenskega tabora odlično pripravljen.

Zvezdniški nabor manjkajočih

Tekmi v Söldnu, ki že kar po tradiciji gosti uvodno dejanje nove smučarske sezone, bo tako izpustilo kar nekaj znanih smučarskih imen. Zanesljivo bodo namreč manjkale nekdanje prve dame svetovnega pokala Lara Gut, Anna Veith in Lindsey Vonn. Nadalje, na štartnem seznamu boste ob koncu prihodnjega tedna zaman iskali tudi najboljšega smučarja zadnjih let Marcela Hirscherja, Evo-Mario Brem, Aksla Lunda Svindala, Adeline Baud-Mugnier, Michaelo Kirchgasser, Manuela Pleischa, Philippa Schörghoferja … Jasno, tam ne bo tudi vseh tistih, ki so po pretekli sezoni tekmovalne smuči postavili v kot. To so Elisabeth GörglFabienne SuterLotte Smiseth SejerstedMarc GiniLaurie MougelJens ByggmarkJoachim PuchnerKlaus KröllGeorg StreitbergerŠarka StrachovaKatarina Lavtar ...

Ne spreglejte