Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
8. 11. 2017,
12.40

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,60

Natisni članek

Marcel Hirscher Marcel Hirscher Štefan Hadalin svetovni pokal

Sreda, 8. 11. 2017, 12.40

6 let, 5 mesecev

Hirscherjev čudež, ki vpliva tudi na Slovenijo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,60

Dvanajst tednov po zlomu levega gležnja se najboljši alpski smučar zadnjih let Marcel Hirscher odkrito spogleduje z nedeljsko slalomsko vrnitvijo v tekmovalno karavano svetovnega pokala.

Marcel Hirscher ostaja kandidat za nastop na nedeljskem slalomu v Leviju. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Marcel Hirscher ostaja kandidat za nastop na nedeljskem slalomu v Leviju. Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Nastop v Leviju? To bi bil pravi čudež," je pred kratkim modroval šestkratni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala Marcel Hirscher. Zdi se, da je ta čudež zdaj povsem realen.

Pred tremi tedni je prvič po avgustovskem zlomu gležnja stopil na smuči, nato se je znova posvetil kondicijski vadbi, ta teden pa se je vrnil na sneg. Brez bolečin ni šlo, a občutki so bili tako dobri, da nedeljskega nastopa v Leviju 28-letni Avstrijec še ni prekrižal.

Po zadnjih informacijah ga ta teden čaka nov snežni trening, tokrat na postavljeni slalomski progi. Po vadbi naj bi se s svojim štabom odločil, ali bi se bilo smiselno podati na Finsko, kjer je sicer slavil dve zmagi, še dvakrat pa je bil drugi.

Hirscherjeva odločitev pomembna tudi za Hadalina

Poleg Hirscherja je že lep čas pod vprašajem tudi finski nastop njegovega reprezentančnega sotekmovalca Christiana Hirschbühla. Pred štirimi tedni si je namreč poškodoval koleno, zaradi česar so mu zdravniki napovedali šesttedensko odsotnost. A kot poroča avstrijski časnik Kronen Zeitung, bi se 27-letni slalomist iz Bregenza utegnil predčasno vrniti in nastopiti že v Leviju.

Če bi Avstrijca ali še kdo od preostalih članov najboljše slalomske trideseterice odpovedal nastop v Leviju, bi bila to velika voda na slovenski mlin. Najboljši slovenski slalomist Štefan Hadalin je namreč na slalomski štartni lestvici 32., kar pomeni, da bi ga odpoved potisnila med štartno trideseterico. V nasprotnem primeru se bodo upoštevale njegove FIS-točke, ki so slabše in mu namenjajo številko 46.

Štefan Hadalin na pragu trideseterice. | Foto: Sportida Štefan Hadalin na pragu trideseterice. Foto: Sportida

"Na to nimam vpliva"

"Seveda se ne bi branil boljše štartne številke. Pripravljen sem na oba scenarija, a o tem, roko na srce, ne želim prav veliko razmišljati. Na to namreč nimam vpliva, zato razmišljam predvsem o svojem smučanju," o negotovosti razmišlja Hadalin, ki je lani navdušil z desetim mestom na svetovnem prvenstvu, medtem ko je v svetovnem pokalu postal pravi specialist za rezultatske skoke v drugih tekih.

In na kakšni ravni pripravljenosti je Hadalin pripotoval na Finsko? "V zadnjem obdobju smo dobro trenirali, tudi na z vodo pripravljeni progi. Pogoji so bili dobri, a zelo zahtevni. Pokazal sem nekaj solidnih voženj. Vseeno bodo dodatni treningi prišli kot naročeni. Potrebujem še nekaj urjenja za razvoj tekmovalne hitrosti," odgovarja eden od sedmih Slovencev (še Žan Kranjec, Žan Grošelj, Ana Bucik, Meta Hrovat, Maruša Ferk in Klara Livk), ki bodo ob koncu tedna nastopili v Leviju.

Preberite še: dvojni intervju - Štefan Hadalin in Ana Bucik

Ne spreglejte