Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 11. 2013,
20.44

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Levi slalom Mitja Valenčič Matic Skube

Sobota, 16. 11. 2013, 20.44

4 leta, 11 mesecev

Hirscher Avstriji priboril jubilejno stoto slalomsko zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Avstrijec Marcel Hirscher je prepričljivi veliki zmagovalec slaloma v Leviju. Drugi je bil njegov rojak Mario Matt, tretji pa Norvežan Henrik Kristiffersen. Slovenca se nista uvrstila v finale.

Mitja Valenčič se ni uvrstil v finale in je končal na 46. mestu, Matic Skube, drugi slovenski predstavnik, pa je odstopil. Drugo tekmo zapored Slovenca ni bilo med prvo trideseterico; v Söldnu je 27. oktobra Janez Jazbec zasedel 44., Žan Kranjec pa 45. mesto.

"Ni lahko nastopiti v vlogi favorita. Čeprav je videti vse lahko, pa temu ni tako. Se pa na temelju tega dosežka že veselim naslednjih tekem v olimpijski zimi," je dejal Hirscher. Svetovni slalomski prvak je vodil že po prvi vožnji. Nemec Felix Neureuther je zaostajal 22 stotink, Matt 31, Kristoffersen na četrtem mestu pa 65.

V finalni vožnji je najprej prepričljivo nastopil Hrvat Ivica Kostelić in se iz šestega prebil na četrto mesto. najprej ga je prehitel Kristoffersen, nato pa še Matt. Neureuther napravil napako v ciljni strmini, ko se je prevrnil prek glave in se z akrobatsko salto rešil, prišel do cilja ter zasedel zadnje, 27. mesto (+6,33).

Tedaj se je 19-letni Kristoffersen že veselil svojih prvih zmagovalnih stopničk v karieri. Kostelić pa je ostal tik pod njimi, saj je 24-letni Hirscher znova dokazal svoje znanje, s katerim je pokoril tekmece že v prejšnji sezoni, v kateri je bil v slalomih vedno med prvo trojico. V Leviju je dosegel najboljša časa na obeh progah.

Tokrat je dosegel 19. zmago v pokalu in jubilejno stoto avstrijskih slalomistov. Rekord je postavil tudi tudi Matt, saj je s 34 leti postal najstarejši, ki se mu je v slalomih uspelo povzpeti med prve tri.

Američan Ted Ligety, zmagovalec uvodnega veleslaloma v Söldnu, je bil 11. in je v skupnem seštevku po dveh tekmah zdaj drugi (124 točk) za Hirscherjem (160) in pred Mattom in Francozom Alexom Pinturaultom (po 80); slednji tokat ni končal finalnega nastopa.

Ne spreglejte