Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 3. 2013,
11.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tina Maze Lara Gut Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Ponedeljek, 11. 3. 2013, 11.38

8 let

Gutova v skladu s priimkom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nenavaden prizor: Tina Maze na zadnjem mestu, debelih 12 sekund za najboljšo. Na srečo, le na prvem uradnem treningu pred finalnim smukom svetovnega pokala v Lenzerheideju.

Manj kot 24 ur po pomembni zmagi v Ofterschwangu, ki ji je prinesla tudi vodstvo v slalomskem seštevku svetovnega pokala, si je Tina Maze že nadela smukaške smuči in na prvem treningu pred sredinim smukom preizkusila progo, ki nosi ime po nesrečnem Švicarju Silvanu Beltramettiju. Tokrat jo je resnično zgolj preizkusila, saj že v zgornjem delu proge ni bila med najhitrejšimi, nato pa se je še zaustavila in ciljno črto prečkala z več kot 12 sekundami zaostanka za najhitrejšo ter pristala povsem pri dnu.

Da bo nadaljevanje švicarskega tedna postreglo z drugačnimi zgodbami, se bržčas zaveda tudi Lara Gut, najhitrejša na prvem treningu. Švicarka je za 98 stotink sekunde prehitela Avstrijko Anno Fenninger, za katero sta se nato zvrstili njeni rojakinji Elisabeth Görgl in Regina Sterz, peta pa je bila Nemka Maria Höfl-Riesch. Pod zelo obetaven nastop se je tokrat podpisala Ilka Štuhec, ki je z zaostankom 2,62 osvojila deseto mesto. Mazejeva je bila po sedmem času na polovici proge na koncu zadnja, torej 22., z zaostankom 12,10.

Prav smuk je edina disciplina, v kateri Mazejeva pred velikim finalom ni na prvem mestu. V najhitrejši disciplini namreč za pičlo točko zaostaja za Lindsey Vonn, ki pa je po poškodbi v Schladmingu že sklenila sezono. Za skok pred Američanko bo torej Tina v Lenzerheideju potrebovala predvsem tekmo, na kateri ji zadostuje že petnajsto mesto. Svojo priložnost pa bo iskala tudi Maria Höfl-Riech, ki za Slovenko zaostaja 67 točk. Izračun je torej povsem preprost. Če bo Tina smuk končala na vsaj sedmem mestu, se bo veselila tudi malega globusa. Ob predpostavki, da Nemka ne bi dobila zadnje preizkušnje, pa Slovenki za končno zmago zadostuje 15. mesto.

Ne spreglejte