Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
15. 2. 2015,
19.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Goran Janus Peter Prevc Peter Prevc Vikersund

Nedelja, 15. 2. 2015, 19.32

8 let

Goran Janus: Pomembno je, da se Prevc ob padcu ni poškodoval (video)

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenskemu skakalnemu asu Petru Prevcu je padec v kvalifikacijah odnesel rekordne smuči, na tekmi pa mu je nato veter odnesel dobro uvrstitev. Najpomembneje je, da se ob padcu ni poškodoval.

Po izjemni soboti, ko se je ob zmagi veselil tudi novega svetovnega rekorda 250 metrov, je izjemni slovenski skakalec Peter Prevc nedeljo začel s padcem v kvalifikacijah, potem ko mu je pri pristanku pri 130 metrih leva smučka spodnesla desno - (Padec Prevca si lahko pogledate na tej povezavi).

Podobno hitro je pristal tudi pri drugem poletu na tekmi. Z daljavo 110 metrov jasno ni mogel računati na vidnejšo uvrstitev. Po prvi seriji je bil z 217 metri četrti, nato pa mu je v drugo ponagajal veter, tako da se je na koncu znašel na 16. mestu.

K sreči jih je v kvalifikacijah odnesel brez poškodb, kar je pred svetovnim prvenstvom, ki se bo začelo prihodnji teden, zelo pomembno. "Bil je zelo nizek zalet in Peter ni imel dovolj velike hitrosti. Smuči so se poškodovale, tako da je moral na tekmi skakati z novimi. Dobil je rahel udarec, vendar je na srečo z njim vse v redu," je glavni trener Goran Janus opisal dogodke v kvalifikacijah.

"Dosegli smo lep ekipni uspeh. Škoda za Petra v finalu"

Nato se je dotaknil še dogajanja na nedeljski tekmi: "Žirija se je odločila za zelo nizek nalet. Videli smo malo poletov čez 200 metrov. Dosegli smo lep ekipni uspeh. Škoda za Petra v finalu. Drobna napaka ga je stala dobre uvrstitve. Če nisi prišel s pravšnjo hitrostjo čez prelet, je bilo težko. Takšne stvari se dogajajo. Nič hudega, pomembno je, da se pri kvalifikacijskem skoku ni poškodoval in je zdrav. Bila pa je zelo, zelo težka tekma."

Zato pa so lahko ljubitelji skokov videli nov svetovni rekord. Znamka Petra Prevca 250 metrov ni več najdaljša. Zelo blizu temu, da bi jo zrušil, je bil sprva Rus Dimitrij Vasilijev, ki je v kvalifikacijah pri 254 metrih podrsal. Se pa spet veselijo Norvežani, ki so po slabem dnevu rekord vzeli nazaj v svoje roke. Če so zadnja leta slavili Johana Remena Evensena (246,5 metra), zdaj po rokah nosijo Andersa Fannemela, ki je v prvi seriji poletel 251,5 metra, a na koncu ni zmagal, saj je bil Nemec Severin Freund bolj konstanten pri obeh poletih.

"Čestitke Fannemelu za nov svetovni rekord. Škoda, da Vasilijevu ni uspelo zdržati na smučeh," je Janus še pohvalil tekmece pri njihovih nedeljskih dosežkih.

V skupnem seštevku svetovnega pokala se je Prevc utrdil na prvem mestu. Najbližji zasledovalec je Avstrijec Stefan Kraft, ki zaostaja 57 točk, tretji pa je s 102 točkama pribitka nedeljski zmagovalec Freund.

Ne spreglejte