Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
6. 3. 2017,
15.22

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,93

2

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Goran Janus Lahti 2017 Jernej Damjan Vesna Fabjan

Ponedeljek, 6. 3. 2017, 15.22

6 let, 7 mesecev

Po svetovnem prvenstvu v Lahtiju

Goran Janus: Nismo na pogrebu

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,93

2

Konec tedna se je v Lahtiju končalo svetovno nordijsko prvenstvo, kjer pa slovenska reprezentanca ni dosegla pričakovanih rezultatov. Za cilji so zaostali predvsem skakalci. Na obeh posamičnih tekmah smo v finalu lahko videli le tri slovenske orle.

Peter Prevc se je na svetovnem prvenstvu v Lahtiju marsikaj naučil. | Foto: Sportida Peter Prevc se je na svetovnem prvenstvu v Lahtiju marsikaj naučil. Foto: Sportida

Vse oči so bile kot že ničkolikokrat uprte v Petra Prevca, ki je v kvalifikacijah kazal, da bi se lahko vmešal v boj za medalje. Na koncu se mu ni izšlo na mali kot tudi ne na veliki skakalnici. Najstarejši od bratov Prevc je na mali skakalnici zasedel 11. mesto, na veliki skakalnici pa sta njegova skoka na koncu zadostovala za deveto mesto.

Peter Prevc ne bi ne vriskal ne jokal

"To je že drugo svetovno prvenstvo, ko se mi ni izšlo po pričakovanjih, ampak to je odraz vse sezone. Ni za vriskanje, a tudi ne za jok. Se pa iz tega marsikaj naučiš in se nato pripraviš za prihodnost," je povedal 24-letnik.

Jernej Damjan se sredi gozda ni najbolje počutil. | Foto: Vid Ponikvar Jernej Damjan se sredi gozda ni najbolje počutil. Foto: Vid Ponikvar Jerneju Damjanu je bilo v gozdu dolgčas

Pri Jerneju Damjanu je lani malokdo mislil, da bo v tem obdobju nastopil na svetovnem prvenstvu. Sanacija poškodovanega kolena je trajala veliko manj časa, kot so predvidevali. Damjan je na veliki skakalnici zasedel 21. mesto in bil poleg Petra Prevca edini skakalec, ki se mu je na posamični tekmi uspelo uvrstiti v finale. Svetovno prvenstvo v Lahtiju je bilo zanj že šesto.

"Prvenstva so bila že boljša in tudi slabša. Moram povedat, da nam je bilo kar malo dolgčas, saj smo spali sredi gozda. Prve dni ti to ustreza, potem pa ne več, saj ne veš, kaj bi počel sam s seboj. Rezultatsko lahko rečem, da sem skoke stopnjeval, tako da grem na norveško turnejo z malo boljšimi občutki," je povedal 33-letni skakalec.

Goran Janus je v posamičnih tekmah od svojih varovancev pričakoval več. | Foto: Sportida Goran Janus je v posamičnih tekmah od svojih varovancev pričakoval več. Foto: Sportida

Goran Janus: To je zdaj za nami

Tudi Goran Janus, glavni trener reprezentance, odkrito ni bil zadovoljen z nastopi svojih varovancev. Z izjemo v ekipni tekmi in tekmi mešanih ekip. "Nismo na pogrebu, prihodnja tekma je že v soboto," je začel v nekoliko šaljivem tonu in nadaljeval: "Če sem malo ozrem nazaj. Pri ekipni in mešani tekmi smo dosegli cilje, medtem ko sem na posameznih tekmah pričakoval več. To je zdaj za nami. Pred nami je norveška turneja, kamor potuje sedem tekmovalcev in pričakujemo večje število točk," je povedal Janus, ki še ne ve natančno, katerih sedem tekmovalcev bo vzel s seboj.

Za bronasto olimpijko je bil Lahti zelo dobra šola Vesni Fabjan se je poznala bolezen, ki jo je staknila pred svetovnim prvenstvom. | Foto: Vid Ponikvar Vesni Fabjan se je poznala bolezen, ki jo je staknila pred svetovnim prvenstvom. Foto: Vid Ponikvar

Podobna slika je tudi med smučarskimi tekači. V šprintu, ki je zadnja leta naša najmočnejša disciplina, so vse slovenske tekmovalke obstale v četrtfinalu. Najboljši rezultat je dosegla Alenka Čebašek, ki je bila na koncu 18. Precej pod svojimi zmožnostmi je nastopila tudi Vesna Fabjan. Očitno ji je bolezen pred svetovnim prvenstvom pobrala preveč moči.

"Rezultatsko se ni izšlo po željah. Poznala se mi je bolezen in nisem mogla doseči željene forme. Ne glede na to, kakšen je bil rezultat, sem pri šprintu s pristopom zadovoljna. Bolezen je pustila določene posledice, ampak menim, da sem bila na pravi način pri stvari. Iz tega je treba potegniti tiste malenkosti, ki niso bile v redu, in se je treba iz tega čim več naučiti. Mislim, da je bil Lahti zelo dobra šola," je povedala bronasta olimpijka iz Sočija.

Ne spreglejte