Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
4. 3. 2019,
11.00

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,01

17

Natisni članek

Filip Flisar

Ponedeljek, 4. 3. 2019, 11.00

5 let, 1 mesec

FILIP FLISAR

Flisarjev nasvet: Za rešetkami ni udobja, zato "iščite" boljše nastanitve v mestu #video

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,01

17

Filip Flisar | Foto Sportida

Foto: Sportida

Kako visoko ceno bo za neprimerno vedenje "plačal" Filip Flisar? "Pričakujem sankcije, mi je pa iskreno žal, saj sem se vedel izrazito neprimerno," na vprašanje o posledicah nedavnega incidenta odgovarja najboljši slovenski smučar prostega sloga.

Filip Flisar
Novice Incident Filipa Flisarja: pijan napadel policijsko vozilo

Potem ko je pretekli mesec z drugim mestom na tekmi svetovnega pokala v Sunny Valleyju v Rusiji prvič po enajstih mesecih in skupno šestnajstič v karieri stopil na stopničke svetovnega pokala v smučarskem krosu, je bil mariborski smučar prostega sloga Filip Flisar ob koncu preteklega tedna deležen povsem drugačne medijske pojavnosti. Prislužil si jo je z incidentom na Ptuju, kjer je pod vplivom alkohola razbil okno policijskega vozila, nato pa jutro pričakal v pridržanju na policijski postaji.

Najprej ustno, zdaj še pisno opravičilo

"Že na dan incidenta, ko sem prišel k sebi, sem se policistom opravičil. To ni vedenje, ki bi me reprezentiralo. Danes sem na policijsko postajo poslal še pisno opravičilo. Opravičil se bom tudi Smučarski zvezi Sloveniji, saj to ni vedenje, ki bi bilo primerno za športnike pod njihovim okriljem," po treh prespanih nočeh pripoveduje Flisar, ki je, kot priznava, izgubil živce in ob odhodu iz prireditvenega šotora udaril v reklamno tablo, po kratkem stiku z varnostniki pa z rokami udaril še v policijsko vozilo, na katerem je razbil steklo.

Petar Bočkaj
Sportal Šokanten incident hrvaškega nogometaša, ki je takoj ostal brez službe

Filip Flisar | Foto: MaPa Foto: MaPa

"Tudi jaz sem le človek"

Po incidentu se je hitro znašel v policijskem primežu. "Ponavljam, kar sem storil, ni prav. Tudi jaz pa sem le človek. Tudi jaz sem krvav pod kožo. Če kdo misli, da je preprosto biti Filip Flisar, se mi lahko kakšen dan pridruži, pa bo videl, da ni vse tako zelo lepo," pripoveduje nekdanji svetovni prvak, ki je tudi ob zanj zelo neprijetni temi ohranil ščepec značilnega humorja in o noči na policijski postaji pristavil: "Prevelikega udobja v priporu ni, zato bi vsem svetoval, naj poiščejo boljše nastanitve v mestu."

"Jaz bom nosil posledice"

In kakšne bodo posledice Flisarjevega neprimernega vedenja? "Pričakujem sankcije. Vem tudi, da me ni nihče prisilil v ta nespametna dejanja. Sam sem jih storil in sam jih bom tudi pojedel. Jaz nosim posledice," odgovarja 31-letni Mariborčan, ki je že bil v stiku tudi s predstavniki Smučarske zveze Slovenije. Na epilog še čaka. Obenem pravi, da želi misli preusmeriti v nadaljevanje oziroma zaključek svetovnega pokala. Ob koncu prihodnjega tedna ga čaka tekma v Veysonnazu.

Opravičilo kot odpustek?

Da bodo sprožili disciplinski postopek, so potrdili tudi pri Smučarski zvezi Slovenije. "Takšna dejanja je vsekakor treba obsoditi. Ne želim špekulirati, kakšen bo epilog, a tekmovalčevo javno opravičilo za prvi prekršek vendarle lahko veliko odtehta," pojasnjuje predstavnik za stike z javnostmi pri SZS Tomi Trbovc in dodaja, da čakajo predvsem na vrnitev predsednika panoge Romana Vidoviča. Ta se bo v Slovenijo vrnil prihodnji teden. Med mogočimi ukrepi so denarna kazen, izključitev iz reprezentance, odstranitev s treningov ali zavrnitev prijave na tekmovanja. A zdi se, da se bo tovrstnim kaznim izognil z javnim opravičilom. 

Filip Flisar | Foto: Stanko Gruden, STA Foto: Stanko Gruden, STA

Slab začetek, dober konec

V večjem delu sezone 2018/19 je bil sicer Flisar večinoma oddaljen od želenih mest. V svetovnem pokalu trenutno zaseda 17. mesto, a predvsem na račun že omenjenega nedavnega drugega mesta v Rusiji. Na preostalih tekmah se mu namreč ni uspelo približati finalu. Nastop na svetovnem prvenstvu je končal na osmem mestu. "Želim nadaljevati tam, kjer sem ostal v Rusiji. V športu je pač tako, da si včasih dobro pripravljen, pa ni oprijemljivega rezultata. Jaz sem ga zdaj dobil. S tem sem se otresel tudi kančka nezaupanja. Zdaj mi je lažje. Sezono želim končati tako, da bom lahko dejal: slab začetek, dober konec," je pogovor sklenil štajerski olimpijec.

Pri obrambnem ministrstvu, kjer je Flisar zaposlen kot član športne enote Slovenske vojske, ne predvidevajo disciplinskega postopka. Kot pravi tiskovni predstavnik Slovenske vojske Simon Korez, so bili o incidentu obveščeni zgolj prek medijev. "Postopka ni in ga tudi ne načrtujemo. Gre za prekršek, ki se bo procesiral tam, kjer so za to pristojni," pravi Korez.
Ne spreglejte