Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 3. 2019,
20.30

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

15

Natisni članek

NK Osijek Petar Bočkaj

Sobota, 2. 3. 2019, 20.30

5 let, 1 mesec

Neverjetna neumnost mladega hrvaškega reprezentanta

Šokanten incident hrvaškega nogometaša, ki je takoj ostal brez službe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

15

Petar Bočkaj | Petar Bočkaj je lani zabil gol pri odmevni zmagi NK Osijeka nad PSV Eindhovnom. | Foto Getty Images

Petar Bočkaj je lani zabil gol pri odmevni zmagi NK Osijeka nad PSV Eindhovnom.

Foto: Getty Images

Mladi hrvaški nogometni reprezentant in eden od boljših nogometašev hrvaškega prvoligaša Osijeka Petar Bočkaj je v noči na soboto v Osijeku povrzočil hud incident, o katerem danes govori vsa Hrvaška in še kdo. Po tem, kar je zakuhal, s tem je ogrožal tudi življenje drugih, je takoj ostal brez službe.

Danes je na Hrvaškem na sporedu 23. krog tamkajšnje nogometne lige, a nihče ne govori o tekmah, ampak le o incidentu, ki se je v noči na soboto zgodil v Osijeku. Petar Bočkaj, zelo nadarjeni, a tudi problematični hrvaški nogometaš, ki je v preteklosti že bil v središču pozornosti zaradi nenogometnih dogodivščin, je zakuhal neverjeten incident.

Ko se je ta 22-letnik v svojem dragocenem avtomobilu pijan vračal s koncerta srbskega pevca Saše Matića v Osijeku, se je ustavil na bencinski črpalki, a naletel ravno na izmeno delavcev za blagajno, zaradi česar bi moral malce počakati z nakupom čokoladne tablice, ki si jo je zaželel.

Očitno je bilo to zanj preveč, zato je izgubil živce, se usedel v avtomobil in se večkrat zaletel v bencinsko postajo, jo povsem razdejal, ob tem pa ogrozil življenje prodajalcev.

Eni izmed prodajalk je ob tem ukleščilo nogo, k sreči pa z njo po posredovanju reševalcev ni bilo nič hujšega.

Razdejanje, ki ga je povzročil:

Bočkaj je po tem pobegnil s kraja razdejanja, ki ga je nerazumljivo povzročil, a so ga seveda ujele videokamere, prav tako pa je bilo na bencinski črpalki ogromno očividcev, tako da se krivdi ni mogel izogniti. Za hud incident, ki ga je povzročil, bo ta mladi hrvaški reprezentant, ki je obetal veliko, seveda tudi kazensko odgovarjal, medtem pa je prvo kazen že dobil.

Nemudoma odletel iz kluba

Pri Osijeku, katerega član je tudi občasni slovenski reprezentant Erik Janža, so ga nemudoma odpustili in pretrgali pogodbo, ki jo je imel podpisano do leta 2021.

"Po telefonski skupščini uprave kluba smo Petra Bočkaja vrgli iz kluba. Razlog za to je večkratno kršenje profesionalne pogodbe, ki jo je imel podpisano. S sinočnjim incidentom, ko je v poznih nočnih urah pod vplivom alkohola povzročil veliko gmotno škodo in ogrozil življenja ljudi, nekatere tudi poškodoval, ob tem pa še pobegnil s kraja nesreče, je končal kariero v našem klubu. NK Osijek bo izvedel ustrezne pravne ukrepe, s katerimi bo nadomestil škodo, ki je igralec s svojim neodgovornim in neprofesionalnim vedenjem naredil ugledu kluba," so danes zapisali v izjavi za javnost pri trenutno tretjeuvrščenem hrvaškem prvoligašu, ki ga nova prvenstvena tekma čaka v nedeljo, ko bo doma gostil Slaven Belupo.

Da z njim nočejo več imeti opravka, potrjuje tudi dejstvo, da so ga pri Osijeku nemudoma zbrisali s seznama igralcev na uradni klubski spletni strani. Na njej Bočkaja ne morete več najti.

Izjava za javnost NK Osijek:

Lani je iz Evrope izločil veliki PSV Eindhoven

Bočkaj, ki je v Osijek prišel lani iz zagrebške Lokomotive, pred leti pa je bil mladinec zagrebškega Dinama, je za Osijek sicer zbral 63 nastopov v vseh tekmovanjih, zabil 12 golov in prispeval 11 asistenc. Nase je opozoril predvsem lani, ko je v kvalifikacijah za ligo Europa zabil odločilni gol za odmevno zmago nad nekdanjim evropskim prvakom PSV Eindhovnom, ki so ga Osiječani izločili iz Evrope.

Bočkaj, ki je pri 22 letih že štiri leta poročen in tudi oče, je sicer v letu in pol že nekajkrat prišel navzkriž s svojimi nadrejenimi pri Osijeku in so ga v preteklosti že izključili iz ekipe. Težave je imel s čezmernimi kilogrami in vedenjem. Po novem incidentu je jasno, da se bo iz zagate, v katero se je spravil, težko pobral.

Javil se je tudi glavni akter

Medtem se je s pismom, ki ga je poslal redakciji portala SiB.hr, javil tudi glavi akter zgodbe Bočkaj in se večkrat opravičil za incident, ki ga je zagrešil, ob tem pa povedal, da bo sprejel vse posledice dejanja, ki ga je zagrešil, pojasnil pa tudi, kaj se je dogajalo. Rekel je, da se v bencinsko črpalko ni zaletel namerno, ampak je šlo za nesrečo, prav tako pa je dodal, da je ukleščenemu dekletu sprva želel pomagati, a so ga prijatelji odvlekli stran in ga odpeljali domov.

"Obžalujem vsako sekundo tega, ker se je zgodilo včeraj, žal mi je, čeprav vem, da ni povratka. Vsem ljudem, ki so verjeli vame, se globoko opravičujem. Tega nisem naredil namerno, to je bila nesreča, v kateri bi jo lahko zaradi moje neumnosti skupilo več ljudi. Opravičujem se vsem, najprej pa vsem otrokom, ki to berejo, in bi jim moral biti vzor," je med drugim zapisal mladi hrvaški nogometaš.
Ne spreglejte