Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
13. 12. 2012,
19.38

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Filip Flisar

Četrtek, 13. 12. 2012, 19.38

7 let, 12 mesecev

Flisar z zmago odgovoril na kanadski spodrsljaj

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je v Telleuridu slavil zmago na drugi tekmi svetovnega pokala v smučarskem krosu.

Filip Flisar je dočakal svojo novo čelado in se z njo prebil do svoje četrte zmage svetovnega pokala v karieri. Brkati Mariborčan, ki v tej sezoni brani mali kristalni globus za zmago v krosu, je na ta način na najboljši možni način odgovoril dvomljivcem po spodrsljaju na prvi postaji sezone. V Nakiski je namreč Flisar obstal že v kvalifikacijah, v Telluride v ameriški zvezni državi Kolorado pa je dobro formo nakazal že v sredinih kvalifikacijah, v katerih je bil tretji.

Še odločnejši je bil v izločilnih bojih dan zatem. Čeprav je imel na štartih kar nekaj težav z odzivnostjo, za nameček pa je v polfinalu trčil ob tekmeca in skorajda padel, pa se je suvereno prebijal v nadaljnje faze tekmovanja. Najboljšo predstavo je prihranil prav za veliki finale. Zanimivo, v le-tega so se naposled prebili štirje tekmovalci, ki so bili najboljši že po individualnih kvalifikacijah. Toda v velikem finalu se je vrstni red nekoliko premešal.

Flisar se sicer tudi v finalu od tekmecev ni odlepil že po spuščeni štartni zapornici, je pa zato vodstvo prevzel že na prvem valu. Na čelu najboljše četverice je vztrajal na vseh delih proge. Kanadčan Brady Leman ga je napadel in ogrozil šele v ciljnem delu, a je slovenski šampion le ohranil prednost, tako da je bil zmagovalec pravzaprav znan še pred fotofinišem. Slovencu in Kanadčanu se je na odru za zmagovalce pridružil še zmagovalec prve tekme Armin Niederer, ki je ohranil tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. "Proga mi je bila že od samega prihoda naprej zelo všeč. Pred tekmo nisem bil jezen zaradi prvega rezultata, temveč samozavesten. Vem namreč, kaj znam, vem, koliko sem sposoben," je prve misli po ameriškem podvigu strnil edini Slovenec v svetovnem pokalu, njegov trener Aljoša Planteu pa ga je dopolnil: "Vse vožnje je odpeljal tako, da se je uvrstil naprej, se pravi, da je malo varčeval z energijo. V zadnji rundi pa je šel 'na polno', tako kot zna in to je bilo dovolj za zmago."

Filip se je torej še petič v svoji karieri prebil na oder za zmagovalce, na najvišjo stopničko pa je stopil že četrtič. Srečni kraji so bili zanj pred tem Alpe d'Huez, Götschen in Grindewald. Hkrati se je po drugi tekmi povzpel tudi na četrto mesto v skupnem seštevku, dodaten skok naprej pa bo skušal opraviti že prihodnji teden, ko bo elito v krosu gostil Val Thorens.

Ne spreglejte