Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 12. 2014,
10.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

biatlon Pokljuka Teja Gregorin svetovni pokal

Nedelja, 21. 12. 2014, 10.43

8 let

Finska zvezdnica na turbo pogon, Gregorinova in Domračeva pogoreli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zadnja ženska tekma biatlonskega svetovnega pokala na Pokljuki je prinesla novo zmagoslavje finski zvezdnici Kaisi Mäkäräinen, Teja Gregorin šele 27.

Kaisa Mäkäräinen je današnji 12,5-kilometrski skupinski štart na Pokljuki dobila z izjemno tekaško predstavo. Čeprav je morala po tretjem strelskem postanku dvakrat v kazenski krog, je bila na koncu 7,6 sekunde hitrejša od strelsko stoodstotne Francozinje Anais Besconde in kar 16 sekund od Belorusinje Nadežde Skardino, ki je tekmo prav tako končala s strelsko ničlo.

Gregorinovi se je zadnji nastop leta povsem ponesrečil

Zadnji pokljuški nastop leta se je povsem ponesrečil edini slovenski predstavnici Teji Gregorin, ki se je morala po šestih zgrešenih strelih sprijazniti s 27. mestom. Po zadnjem strelskem postanku je morala kar štirikrat v kazenski krog.

"Ne spomnim se, kdaj sem nazadnje zgrešila šestkrat, spomnim se štirih obiskov kazenskega kroga, a je bilo to res že zelo dolgo nazaj," je po tekmi povedala Gregorinova: "Zelo žal mi je, da se je to zgodilo tukaj, pred domačim občinstvom sem poskušala pustiti boljši vtis. Ta konec tedna bo treba hitro pozabiti."

Tudi Domračeva bo poskušala tekmo čim prej pozabiti

Podobno kot Gregorinova bo poskušala današnjo tekmo pozabiti tudi beloruska zvezdnica Darja Domračeva, ki je po prvem strelskem nastopu pri izhodu iz kazenskega kroga padla, poškodovala puško, z nadomestno pa potem ni našla natančnosti. Po štirih zgrešenih strelih na drugem strelskem postanku je le še odtekla štiri kroge, nato pa v gozdu odstopila.

Turbo Finka v svetovnem pokalu beži že skoraj za sto točk

Mäkäräinenova zdaj v skupnem seštevku svetovnega pokala najbližji zasledovalki, Ukrajinki Valj Semerenko, beži že skoraj za sto točk. "Zjutraj nisem bila pretirano utrujena, upala pa sem, da moje tekmice so. Po dveh zgrešenih strelih sem si rekla, da bom morala zdaj malo bolj poprijeti za delo, in očitno mi je dobro uspelo," je po prvi zmagi na pokljuškem koncu tedna povedala Finka, ki se je vsaj začasno v skupnem seštevku otresla najbrž najnevarnejše tekmice Domračeve: "Njenega padca nisem videla, trenerji v gozdu so me obvestili, da je Darja odpadla, nisem pa se zavedala, da je prav odstopila."

"Popoln dan" za Francozinjo, Skardinova reševala belorusko čast

"Tudi zame je bil dan popoln, na smučeh sem se počutila izjemno. Dobro sem streljala in vesela sem, da leto končujem s stopničkami. Res mi je všeč pokljuška proga," pa je bila po drugem mestu zadovoljna 27-letna Francozinja Bescondova, belorusko čast pa je po polomu Domračeve reševala Nadežda Skardino: "Pred zadnjim strelskim postankom sem si želela stoodstotnega izkupička, in ko mi je uspelo, me je poneslo. Videla sem tudi, da je Gabriela (Soukalova, op. p.) izmučena, in izkoristila priložnost. Upam, da bom po novem letu nadaljevala dobre predstave."

Se bo karavana januarja vrnila na Pokljuko?

Za biatlonke je tekmovanj v letu 2014 konec, sezona svetovnega pokala se prihodnje leto nadaljuje v Nemčiji. Prva postaja mini nemške turneje, Oberhof, naj ne bi bila sporna, medtem ko je vprašljiv Ruhpolding, ki naj bi tekme gostil od 14. do 18. januarja. Snega na Bavarskem namreč ni, visoke temperature pa tudi ne omogočajo izdelave umetnega. Pokljuka se je že ponudila kot morebitno nadomestno prizorišče.

"Preveriti smo morali še možnost hotelskih nastanitev na Bledu in v Bohinju in s temi takrat ne bo težav. Pokljuka pa je, kot vidite, pripravljena že danes," nam je povedal generalni sekretar organizacijskega odbora Pokljuka Tomaž Šušteršič: "Po novem letu pričakujemo še nekaj padavin, tako da s pripravo tekem resnično ne bomo imeli nobenih težav." Danes je bil na ogledu pokljuških tekem tudi župan Ruhpoldinga.

Ne spreglejte