Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 12. 2015,
14.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Kaisa Mäkäräinen biatlon

Nedelja, 6. 12. 2015, 14.42

7 let, 12 mesecev

Finka najhitrejša, Teja Gregorin brez točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Finka Kaisa Mäkäräinen je zmagala na zasledovalni tekmi biatlonk na 10 kilometrov za svetovni pokal v švedskem Östersundu (30:45,1, 2 kazenska kroga).

Druga je bila Italijanka Dorothea Wierer, ki je zaostala 1,9 sekunde, tretja pa Nemka Franziska Hildebrand (+3,3/0). Edina Slovenka Teja Gregorin je ostala brez točk na 49. mestu (+4:17,6/5).

Gregorinova je bila v soboto na 7,5 kilometra na 31. mestu z minuto in 34,7 zaostanka za zmagovalko, Čehinjo Gabrielo Soukalovo. Na 78. mestu je končala Anja Eržen, na 90. pa Urška Poje, ki se nista uvrstili na zasledovalni nastop.

V njem je že na streljanju v ležečem položaju zadela le trikrat ter nazadovala na 48. mesto. Do konca je imela še tri zgrešene strele in svoje uvrstitve ni mogla več popraviti, posebej po dveh zgrešenih strelih na zadnjem postanku.

"Pogoji za nastop so bili zelo dobri in niso vplivali na streljanje. Mogoče je bil problem Gregorinove v tem, da smo nastrelitev naredili na sredini strelske črte, ona pa je na prvo streljanje prišla na številko ena, kjer se ob zidu na koncu strelišča veter obnaša malo drugače in je lahko nepredvidljiv. Škoda je predvsem tistih dveh zgrešenih strelov na koncu, ki sta ji vzela priložnost za kakšno mesto med točkami," je po današnji preizkušnji povedal slovenski trener Tomaš Kos.

Kljub temu, da je zgrešila dve tarči, je dvaintridesetletna Mäkäräinenova z zelo hitrim tekom prišla do 16. zmage v svetovnem pokalu. V svetovnem pokalu še vedno vodi sobotna zmagovalka Soukalova, ki je bila tokrat peta (+12,8).

Naslednja tekma bo v avstrijskem Hochfilznu od petka do nedelje naslednji teden, kjer bo slovenska reprezentanca nastopila v isti postavi, kot na Švedskem, v Avstrijo pa bo po krajšem postanku v domovini odpotovala v sredo.

Ne spreglejte