SiolNET. Sportal Zimski športi
0,19

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Volitve FIS

Enzo Smrekar kandidat za člana predsedstva

0,19

termometer

Enzo Smrekar
Predsednik SZS Enzo Smrakar kandidira za mesto v predsedstvu FIS Foto: Vid Ponikvar

Mednarodna smučarska zveza (FIS) je objavila seznam kandidatov za novega predsednika, ki bo nasledil Gian-Franca Kasperja. Ta je to mesto zasedal vse od leta 1998. Na listi tistih, ki se bodo potegovali za mesto v predsedstvu, pa je tudi predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar.

 

V naslednjih dneh bo FIS pregledal vse prijave in odločal o njihovi ustreznosti. Vsak izmed predsedniških kandidatov se bo nato predstavil na 52. kongresu FIS, ki bo zaradi trenutne situacije s COVID-19 potekal prek spleta. V tekmo za novega predsednika se podajajo naslednji predstavniki zvez: Mats Årjes (Švedska), Johan Eliasch (Velika Britanija), Urs Lehmann (Švica) in Sarah Lewis (Belgija). Predsednik SZS Smrekar pa je eden izmed dvajsetih kandidatov za člana predsedstva. 

Volitve bodo potekale četrtega junija, vsi predsedniški kandidati razen Lewiseve pa se bodo, v primeru neuspeha, nato potegovali tudi za mesto v predsedstvu, kamor bo izvoljenih 16 predstavnikov nacionalnih zvez. Poleg njih bosta v svetu tudi predstavnika športnikov. S strani komisije športnikov sta bila predlagana smučarka prostega sloga Hannah Kearney (ZDA) in smučarski tekač Martti Jylha (Finska). Tudi njiju mora potrditi kongres FIS.

Preberite še:
Žan Kranjec Sportal Smučarska reforma, ki vpliva tudi na Slovenijo

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin