SiolNET. Sportal Zimski športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dve uri veselja, nato pa nove naloge

0

termometer

Po vrnitvi iz olimpijskega Jeongseonga v Južni Koreje se je večji del slovenske smukaške ekipe z mislijo na kombinacijo preselil na slalomske smuči.

"Naj trenirajo tudi med slalomskimi količki, da ne bodo postali omejeni," se je po slalomskem treningu sicer bolj hitrostno obarvanih smučarskih reprezentantov Boštjana Klineta, Klemna Kosija in Martina Čatra na mariborskem Pohorju pošalil trener ekipe za hitri disciplini Peter Pen. Smukače je po vrnitvi z olimpijske generalke v Južni Koreji na slalomske smuči postavil tudi z mislijo na kombinacijo, ki jo bo prihodnji petek gostil Chamonix.

V francosko smučarsko središče bo Pen poleg aktivnih smukačev, med katerimi bo ob omenjenih tudi prerojeni Andrej Šporn, popeljal še Miho Hrobata, Štefana Hadalina in Mišela Žeraka, ki naj bi se podali v lov za kombinacijske točke, ter rekonvalescenta Roka Perka. Ta sicer po decembrski poškodbi še ni nared za tekmovanja, a naj bi vendarle potoval z ekipo ter se tako vrnil na sneg.

Ni še konec …

Mariborski trener ocenjuje, da bi utegnil kakšen od mlajših smučarjev na kombinaciji osvojiti prve točke svetovnega pokala, medtem ko bi smukači lahko poskrbeli za ekipni uspeh s Klinetom v glavni vlogi. "V igri je veliko. Z dobrim koncem si več fantov lahko zagotovi trideseterico in s tem ugodno štartno izhodišče," pravi Pen, ki svoje tekmovalce po vsakem uspehu svari pred spanjem na lovorikah.

"Kdor je v današnjem smučarskem svetu zadovoljen, bo že naslednji trenutek izginil. Tudi zaradi tega je pomembno, da ob rezultatskem napredku fantje ostanejo na realnih tleh. Jasno, ko se smučar zavihti na stopničke, se mora veseliti. A namenim jim dve uri veselja, nato pa že dobijo nove naloge," pravi in dodaja: "Ni še konec. Ni še čas za ocene. Dejstvo pa je, da smo storili korak naprej. Že lani smo s fanti našli skupni jezik in postavili temelje. Nekaj zunanjih dejavnikom je preprečilo še večji napredek. A kdor je želel videti potencial, ga je videl. Zdaj imamo tudi rezultate, ki zadovoljujejo javnost."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin