Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
27. 1. 2016,
12.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ana Bucik Ana Drev Mitja Dragšič Pohorje Maribor Zlata lisica

Sreda, 27. 1. 2016, 12.14

6 let, 6 mesecev

Drugačen pogled na Zlato lisico (video)

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Bela snežna lisa, ki se po Pohorju vije proti Mariboru in jo na najlepši način prikazujejo zračni posnetki, napoveduje 52. Zlato lisico.

S sobotnim ženskim veleslalomom in nedeljskim slalomom svetovnega pokala v alpskem smučanju se bo na radvanjski pohorski strmini nadaljevala častitljiva tradicija Zlate lisice. Na vrata torej trka tisti konec tedna, ko bodo tudi najbolj zagreti nogometni navijači v drugem največjem slovenskem mestu priznali, da je Maribor – vsaj tistih 48 ur – smučarsko mesto.

Strah je odveč

Čeprav bo glavnina smučarskih reprezentanc v Maribor pripotovala v četrtek in petek, je na Pohorju že lep čas zelo živahno. Organizatorji namreč hitijo s sklepnimi deli pri postavljanju zaščitnih ograj, ciljne tribune in drugih spremljevalnih objektov, z največjo mero natančnosti pa so se lotili priprave tekmovalne proge. Ta je kljub nič kaj zimskem ozračju v dobrem stanju.

"Ne bi se branili zimskih temperatur, a tudi zdaj, ko je živo srebro čez dan krepko nad ničlo, večjih skrbi za izvedbo Zlate lisice ni. Na progi je dovolj debela snežna odeja, ki leži na debeli ledeni plasti. V snegu je dovolj vlage, pomagajo pa nam tudi jasne noči. Strah je odveč. Zlata lisica bo," zatrjuje novi vodja tekmovanja Mitja Dragšič, sicer nekdanji dolgoletni slovenski reprezentant, ki je v slalomu na tekmi za svetovni pokal prišel najvišje do četrtega mesta,

Novi časi, novi obrazi

Zlata lisica bo v sezoni, ki ne prinaša velikega tekmovanja, torej svetovnega prvenstva ali olimpijskih iger, tudi nesporni vrhunec zime za slovensko reprezentanco. Letos so pričakovanja javnosti resda precej manjša kot v preteklih sezonah, ko je na Pohorje v vlogi ene od glavnih favoritinj za dve zmagi prihajala Tina Maze. Vseeno pa ob rezultatskem napredku preostalih slovenskih reprezentantk domača vrsta ne bo brez kandidatk za kakšno vidno uvrstitev.

Vloga prve dame ekipe pripada veleslalomski specialistki Ani Drev, ki je na zadnjem veleslalomu pred Zlato lisico v Flachauu zasedla celo drugo mesto, medtem ko bodo na nedeljskem slalomu slovenske oči uprte predvsem v – sicer lažje poškodovano (gleženj in tetiva) – Ano Bucik.

Glavni trener slovenske reprezentance Denis Šteharnik bo dokončno postavo, v kateri gre pričakovati tudi nekaj imen prihodnosti, za preizkušnji na Pohorju sporočil v četrtek. Že zdaj pa je jasno, da bo poleg obeh An v ogenj poslal še Katarino Lavtar, Tino Robnik (obe disciplini), Marušo Ferk (slalom), edino pravo Mariborčanko Ilko Štuhec in veliki up slovenskega smučanja Meto Hrovat (veleslalom).

Ne spreglejte