Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
23. 3. 2017,
20.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

poleti Planica Planica Domen Prevc

Četrtek, 23. 3. 2017, 20.30

6 let, 7 mesecev

Domen Prevc v iskanju pravega položaja

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18
Domen Prevc | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Za najmlajšega skakalca v slovenski reprezentanci Domna Prevca je bil četrtkov nastop na Letalnici bratov Gorišek premierni v karieri. Za zdaj mu je norveška lepotica v Vikersundu bolj všeč od planiške naprave.

Za Domnom Prevcem je sezona, v kateri je naredil velik korak naprej. Na začetku je nanizal štiri zmage, bil tudi nekaj časa odet v rumeno majico vodilnega v svetovnem pokalu. Nato je njegova krivulja skokov nekoliko padla, a se je spet dvignil.

V tej zimi je prav tako doživel krst na letalnicah. V Oberstdorfu je strokovni štab na čelu z Goranom Janusom poslal 17-letnega skakalca na velikanko in se na njej dobro znašel. Pretekli konec tedna je stopil na naslednjo letalnico v Vikersundu in povsem za konec z 243,5 metra postavil osebni rekord.

"Osebno mi je Vikersund za zdaj bolj všeč. Je pa res ..."

"Osebno mi je Vikersund za zdaj bolj všeč. Je pa res, da v Planici še nisem naredil pravega poleta." | Foto: Grega Valančič/Sportida "Osebno mi je Vikersund za zdaj bolj všeč. Je pa res, da v Planici še nisem naredil pravega poleta." Foto: Grega Valančič/Sportida V četrtek je imel priložnost, da z dvema trening poletoma (196,5 in 207,5 m) in še kvalifikacijskim (222,5 m) preizkusi tudi Letalnico bratov Gorišek. "Danes ni bilo nič kaj dobrega. Bi se dalo bolje. Nisem našel pravega položaja v počepu," je bil kratek Domen.

Ko je do njega prišlo vprašanje, ali mu je bolj všeč domača planiška lepotica ali letalnica v Vikersundu, je odgovoril: "Osebno mi je tista v Vikersundu za zdaj bolj všeč. Je pa res, da v Planici še nisem naredil pravega poleta."

V četrtek je bilo v Planici 15 tisoč gledalcev, ki so pozdravili tudi njegove dosežke, a ga evforija še ni zagrabila: "Marsikomu je Planica posebna, meni pa je ena od naslednjih prizorišč. Zadnja tekma in to je to."

Nič ni utrujen. Rad bi videl, da bi šli po Planici še nazaj v Vikersund in spet v Planico.

"Sicer pa sem zelo zadovoljen s sezono, kljub temu, da je bilo nekaj vzponov in padcev." | Foto: Grega Valančič/Sportida "Sicer pa sem zelo zadovoljen s sezono, kljub temu, da je bilo nekaj vzponov in padcev." Foto: Grega Valančič/Sportida Dve posamični tekmi pred koncem, v soboto bo še ekipna preizkušnja, je v skupnem seštevku svetovnega pokala na šestem mestu. In na tem mestu bo najmanj tudi po zimi, saj Michael Hayböck na sedmem mestu za njim zaostaja že za 186 točk. Zato pa je dosegljiv vstop v najboljšo peterico. Maciej Kot ima na četrtem mestu pred njim vsega sedem točk naskoka, Andreas Wellinger, ki je v odlični formi, pa je na tretji poziciji oddaljen že za 63 točk.

Čeprav je bila sezona naporna, utrujenosti ne čuti: "Po pravici povedano bi rad videl, da bi šli še nazaj v Vikersund in potem še enkrat v Planico, ker mi je lepo skakati na letalnicah. Sicer pa sem zelo zadovoljen s sezono, kljub temu, da je bilo nekaj vzponov in padcev. Še vedno moramo pogledati, da je v primerjavi z lansko odlična sezona."

Ne spreglejte