SiolNET. Sportal Zimski športi
9,22

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dokončni umik Toneta Vogrinca

9,22

termometer

Tone Vogrinec se bo prihodnji teden poslovil še od zadnjega formalnega položaja v smučarskih krogih, za svojega naslednika v izvršnem alpskem odboru Mednarodne smučarske zveze pa je predlagal Grego Benedika.

Tone Vogrinec se umika tudi iz FIS. Tone Vogrinec se umika tudi iz FIS. Foto: Sportida

Kongres Mednarodne smučarske zveze, ki ga bo prihodnji teden gostil Costa Navarino v Grčiji, bo za slovenski šport zanimiv predvsem skozi prizmo izbiranja gostiteljev svetovnih prvenstev 2023. Še četrtič zapored se namreč za nordijsko prvenstvo poteguje Planica, katere tekmec bo tokrat Trondheim. Slovenci bodo dejavni tudi v številnih drugih organih, vključno z najvišjim, torej predsedstvom, kjer se bo 76-letni Janez Kocijančič potegoval za nov mandat. V nasprotju z "večnim funkcionarjem" pa se je za dokončni umik odločil Tone Vogrinec. V Grčijo bo še zadnjič potoval kot član izvršnega odbora za alpsko smučanje.

Pol stoletja v alpskem smučanju

"Vse zbrane bom nagovoril, se poslovil in jim sporočil, da sem jim na voljo, če bodo kaj potrebovali," pravi Vogrinec, ki je v različnih strukturah FIS deloval od leta 1971. Prav članstvo v najvišjem mednarodnem telesu alpskega smučanja je še zadnja formalna vloga 76-lenega Mariborčana, ki je v smučanje sprva vstopil kot tekmovalec, od leta 1970 pa v njem deloval kot trener, direktor, funkcionar … "Že ko sem zapuščal Smučarsko zvezo Slovenijo, sem sporočil, da sem vedno pripravljen pomagati," ponavlja "Tona", ki sicer ostaja v rednih stikih z vodstvom slovenskega smučanja, kar je kot svojevrstna siva eminenca z medklici nazadnje potrdil na četrtkovi seji alpskega odbora.

Grega Benedik naj bi v izvršnem smučarskem odboru nasledil Toneta Vogrinca. Grega Benedik naj bi v izvršnem smučarskem odboru nasledil Toneta Vogrinca. Foto: Sportida

Nasledil naj bi ga Grega Benedik

Medtem ko je javna skrivnost, da Kocijančič, ki je v predsedstvu FIS že vse od leta 1981, na najvišji ravni poskuša pripraviti prostor za morebitno vključitev Enza Smrekarja, pa sta Vogrinec in SZS nov slovenski obraz v izvršnem alpskem odboru, ki pravzaprav odloča o vseh spremembah v tem športu, našla v Gregi Benediku. Nekdanji smučar, zdaj pa kranjskogorski poslovnež in predsednik smučarskega strokovnega sveta bo namreč na kongresu FIS kandidiral za mesto v tem 14-članskem telesu, ki ga vodi Bernhard Russi. "Članstvo v tem odboru ni vezano na državo, temveč gre za imena. Počaščen sem, da sem se znašel v tem krogu. Upam, da bom prejel podporo, tako da bom lahko nadaljeval Vogrinčevo delo," pred odhodom na kongres FIS razmišlja Benedik, ki je tudi predsednik ASK Kranjska Gora.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 62
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin