Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 11. 2015,
17.18

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

biatlon mešana štafeta

Nedelja, 29. 11. 2015, 17.18

4 leta, 8 mesecev

Do "mešane" zmage Norvežani, Slovenci osmi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Norvežani Fanni Birkeland, Tyril Eckhoff, Johannes Thingnes Boe in Tarjei Boe so zmagovalci mešane štafete v Östersundu na Švedskem.

Po nastopih posamičnih mešanih štafet je v švedskem Östersundu prišla na vrsto še preizkušnja klasičnih mešanih štafet. Na štartu pa je bilo 23 reprezentanc. Slovenke barve je branila preizkušena četverica – Andreja Mali, Teja Gregorin, Klemen Bauer in Jakov Fak.

Malijeva je zgrešila le čisto prvi strel sezone, na prvo predajo pa je pritekla na 19. mestu. Teja je bila zatem na strelišču 100-odstotna, kar je pomenilo, da se je ekipa povzpela na 15. mesto, zaostanek za vodilnimi Norvežani pa je ob drugi predaji znašal minuto in 57 sekund. Češka ekipa je bila na drugem mestu s samo 0,3 sekunde zaostanka, prvi nemški biatlonec pa se je na pot podal 20 sekund za Norvežanom.

Le en zgrešen strel Bauerja na prvi postaji in dober tek sta pomenila napredek slovenske ekipe na deseto mesto ob zadnji predaji, Jakov pa je na obeh streljanjih moral narediti po dve popravi, a na koncu z najboljšim tekom zadnje skupine vseeno prišel na osmo mesto. Zmagala je norveška ekipa, druga je bila nemška, tretja pa češka.

Glavni trener Tomaš Kos je po končani preizkušnji dejal: "Mislim, da je to lep rezultat, osmo mesto v takšni konkurenci je pozitivno, ne glede na to, da smo bili manj kot dvajset sekund za Rusi, ki so končali na šestem mestu. Bila je tudi priložnost za malce boljši rezultat, a smo zadovoljni. Jakov je na streljanjih tvegal, tako se na štafeti nastopi. Imel je priložnost pridobiti še kakšno mesto in mislim, da se je pravilno odločil. Včasih ti uspe, včasih pa pride do kakšne napake. Navkljub tem zgrešenim strelom je hitro naredil poprave in ni izgubil veliko časa."

Za tem je še komentiral dejstvo, da sta bila Klemen in Jakov v teku zelo hitra, kar je dobra popotnica za naslednjo preizkušnjo: "To kaže na dobro pripravljenost že na začetku, res pa je, da je ta tekma krajša. V prihodnje se bo natančnejše videlo kakšna je situacija, a mislim, da smo dobro pripravljeni za vstop v sezono."

S tekmami v Östersundu bodo najprej nadaljevali moški in sicer v sredo na 20-kilometrski posamični preizkušnji, ki se začne ob 17.15. Trener Kos je dejal, da če bodo pogoji v Oestersundu takšni kot se obetajo, bo Slovenijo zastopala peterica Fak, Bauer, Rok Tršan, Lenart Oblak in Miha Dovžan. Za četrtkovo žensko preizkušnjo je predviden nastop Gregorinove, Malijeve, Anje Eržen in Urške Poje.

Ne spreglejte