Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 3. 2018,
11.18

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,09

3

Natisni članek

Zgodbe Planice Planica Planica

Sreda, 21. 3. 2018, 11.18

6 let, 1 mesec

Na preizkusu letalnice v vetrovni Planici se je že letelo daleč #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,09

3

Planica priprave | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

V Planici so skakalci preizkusili letalnico bratov Gorišek, kjer bo konec tedna potekal finale svetovnega pokala. Čast prvega poleta je imel letos Aljaž Vodan. Najdaljši polet je bil dolg 222 metrov. Druga serija poletov je bila zaradi premočnega vetra odpovedana. Že v četrtek bodo v dolini pod Poncami na sporedu kvalifikacije, kjer bo nastopilo 13 slovenskih skakalcev.

Čast prvega poleta je imel Aljaž Vodan, ki je pristal pri 162 metrih. "Ena nova izkušnja. Malce težja naloga je bila, ker ne veš, kako bo tekla smučina. Sicer pa je lepa izkušnja," je sprva dejal Vodan in o tem, kako so izbrali prav njega, da se je prvi spustil po Letalnici bratov Gorišek, dodal: "Nekaj kandidatov je bilo, ki smo se med seboj pogovorili. Dejal sem, da mi to ne predstavlja težave. Drugi so že dobili priložnost, zdaj sem jo jaz."

Najdlje sta na preizkusu letalnice poletela Jan Kus in Blaž Pavlič, ki sta se pohvalila z znamko 222 metrov. Prek dvesto metrov so poleteli še štirje - Rok Tarman (215 m), Andraž Pograjc (212), Rok Juvančič (205) in Matevž Samec (203).

Kaj je po uvodnem poletu povedal Aljaž Vodan?

Na vlaku s slovenskimi skakalci:

Trinajst slovenskih skakalcev v kvalifikacijah

Kot je že nekaj časa v navadi, so se v sredo slovenski orli v Planico odpravili z vlakom, ki jih je pripeljal do Jesenic. V tem času pa so se naši skakalci družil z novinarji. Zaradi nacionalnega paketa bomo v četrek v kvalifikacijah na delu videli kar 13 slovenskih orlov.

Tilen Bartol, Jernej Damjan, Nejc Dežman, Žiga Jelar, Robert Kranjec, Anže Lanišek, Tomaž Naglič, Bor Pavlovčič, Cene Prevc, Domen Prevc, Peter Prevc, Anže Semenič in Jurij Tepeš bodo branili barve Slovenije. Vse skupaj se bo začelo ob 9. uri s trening poletoma, ob 11. uri pa bodo kvalifikacije za petkovo popoldansko posamično tekmo.

Fotogalerija
1 / 9

Preberite še:

* Planica z dodatnimi pravili
* Slovenskim skakalcem se odpirajo vrata, ki so odprta za 31 držav #foto

Kristalni globus za svetovni pokal je že oddan, v poletih še ne

Poljak Kamil Stoch si je že v nedeljo na velikanki v Vikersundu priboril svoj drugi veliki kristalni globus v svetovnem pokalu smučarjev skakalcev, na finalu v Planici pa bodo skakalci odločali še o seštevku poletov.

Zmagovalec v skupnem seštevku planiških poletov bo dobil 20 tisoč švicarskih frankov, kar je okrog 17 tisoč evrov. V sklop planiških sedem se bo štelo vseh sedem poletov v kvalifikacijah, obeh posamičnih tekmah in na moštveni preizkušnji.

Program v Planici 

Četrtek 
9.00 – trening,
11.00 – kvalifikacije

Petek 
14.00 – poskusni polet
15.00 – posamična tekma

Sobota 
9.00 – poskusni polet
10.00 – ekipna tekma

Nedelja 
9.00 – poskusni polet
10.00 – posamična finalna tekma

Ne spreglejte