Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
11. 3. 2015,
10.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Vesna Fabjan Lahti svetovni pokal

Sreda, 11. 3. 2015, 10.44

8 let

Bronasto olimpijko iz Sočija je kar precej pobralo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenka tekačica na smučeh Vesna Fabjan je prejšnji konec tedna po dolgem času znova nastopila na tekmi svetovnega pokala. Motivacije za v prihodnje ji ne manjka.

Med sezono je kot strela z jasnega udarila novica, da ima bronasta olimpijka iz Sočija Vesna Fabjan resne zdravstvene težave. Odkrili so ji aritmijo srca, tako da je morala kar dvakrat na operacijsko mizo. Po zadnjih informacijah Vesna že normalno trenira, prav tako se je udeležila tekme svetovnega pokala v Lahtiju, kjer je v šprintu osvojila 36. mesto.

"Rezultat ni bil vrhunski, ampak kljub temu sem zadovoljna"

"Imela sem tiho željo, da bi se do Lahtija skušala čim bolje pripraviti. Sprva sem to misel že opustila, pozneje pa sem videla, da se lahko lažje vključim v treninge. Iz dneva v dan sem se počutila bolje in upala, da bi morda lahko osvojila kakšno točko svetovnega pokala. Pozneje sem spoznala, da na hitri progi, kakršna je bila v Lahtiju, nisem imela dovolj moči. Rezultat ni bil vrhunski, ampak kljub temu sem zadovoljna in vsekakor mi ni žal, da sem odšla na tekmo," je uvodoma povedala Fabjanova, ki je na Finsko odšla z namenom, da spozna progo, ki bo leta 2017 gostila svetovno prvenstvo. "Progo vsako leto malo spreminjajo in dobro je, da te spremembe spremljaš in tudi občutiš."

"Če tečeš v skupini, lahko iz sebe iztisneš še kakšen atom več"

Kljub dolgi odsotnosti Vesna na tekmi svetovnega pokala ni imela treme pred nastopom. Fabjanova na tekmah svetovnega pokala nastopa že od leta 2005, tako da ima že veliko izkušenj z največjih tekmovanj. "Nisem bila nervozna, na tekmo sem šla tako kot zmeraj. Vedela sem, da bodo kvalifikacije največja težava, ker tečeš sam. Če tečeš v skupini, lahko iz sebe iztisneš še kakšen atom več. V tem času sem izgubila kar nekaj mišične mase in tudi drugi opažajo, da me je kar precej pobralo. Videlo se je, da mi je na koncu zmanjkalo moči. Kljub vsemu je bilo fino, da sem prišla nazaj med elito. Trenerji in tekmovalci iz preostalih reprezentanc so me spraševali, kaj se je dogajalo z mano, prav tako so me bili tudi veseli, ko sem se vrnila," je razlagala Vesna, ki bo čez dva dni praznovala rojstni dan.

Začela bo od začetka

Kratkoročnih načrtov za v prihodnje nima, saj se želi čim bolje pripraviti za prihodnjo sezono. "Mogoče se bom udeležila državnega prvenstva, vendar se bova o tem še dogovorila s trenerjem. Po tekmi na Finskem sva se odločila, da začnem od začetka. To pomeni, da bom imela več daljših in počasnih tekov," je povedala Besničanka, ki je še vedno pod nadzorom zdravnikov, a kot pravi, je za zdaj vse pod nadzorom. "Preglede imam na tri mesece. Drugače ni nobenih ovir. Seveda sem še precej pozorna in velikokrat tudi sama preverjam, ali vse normalno deluje. Skratka, za zdaj nimam nobenih težav, motivacije za naprej pa imam več kot dovolj," je optimistično pogovor sklenila Fabjanova.

Ne spreglejte