Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
26. 12. 2016,
13.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Aksel Lund Svindal Boštjan Kline Klemen Kosi Rok Perko Andrej Šporn

Ponedeljek, 26. 12. 2016, 13.22

6 let, 6 mesecev

Santa Caterina

Brez Svindala in slovenskega presežka

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Današnji rojstnodnevni slavljenec Aksel Lund Svindal bo zaradi težav s kolenom izpustil zadnje tri tekme v koledarskem letu 2016, ki jih gosti Santa Caterina. Za smukači je že edini uradni trening, na katerem je izstopal Christof Innerhoffer.

Aksel Lund Svindal se je za nekaj tednov umaknil iz "belega cirkusa" | Foto: Sportida Aksel Lund Svindal se je za nekaj tednov umaknil iz "belega cirkusa" Foto: Sportida

Italijan Christof Innerhoffer se je, kot vse kaže, odločil poravnati neporavnane račune s Santa Caterino. Pred enim letom je tamkajšnji smuk, ki je v koledarju svetovnega pokala nasledil Bormio, končal na četrtem mestu. A pri tem je večji del proge prevozil z zamaknjenimi očali in delom vrat, ki so se zataknile za štartno številko.

Ob vrnitvi na zahtevno progo je postavil z naskokom najboljši čas edinega uradnega treninga. Vse tekmece je prehitel za več kot sekundo in tri desetinke, čeprav je več kot polovica od prvih desetih zasledovalcev nepravilno prevozila progo in bi bili na tekmi diskvalificirani.

Na nenavadnem treningu, polnem napak in velikih zaostankov, se je v slovenskem kvartetu najboljše znašel Klemen Kosi. Za Italijanom je zaostal tri sekunde in dve stotinki, kar je bil 25 čas. S tem je napovedal napad na prve točke v sezoni.

Ducat stotink sekunde počasnejši je bil najboljši slovenski smukač Boštjan Kline (28.), za katerega je sicer znano, da na treningih nikoli ni v ospredju. Ob dnu uvrščenih pa sta se po velikih napakah znašla Andrej Šporn (+6,31) in Rok Perko (+7,69).

Svindal: Nasvidenje v letu 2017

Med nastopajočimi pa ni bilo Aksla Lunda Svindala, ki bo izpustil tudi torkov superveleslalom, sredin smuk in četrtkovo kombinacijo. Kot so sporočili iz norveškega tabora, je po zadnjih tekmah znova začutil bolečine kolenu, ki si ga je letos hudo poškodoval v Kitzbühlu. Odločil se je za počitek, v upanju, da bo nared za januarske klasike in februarsko svetovno prvenstvo.
Ne spreglejte