Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
11. 12. 2017,
11.15

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

svetovni pokal Martin Čater Klemen Kosi Peter Pen Boštjan Kline

Ponedeljek, 11. 12. 2017, 11.15

6 let, 4 mesece

Boštjan Kline

"Brez skrbi, rezultat bo prišel. Vem!"

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Najboljši slovenski smukač Boštjan Kline priznava, da z začetkom sezone nikakor ne more biti zadovoljen. Vseeno ostaja miren in obljublja rezultatski vzpon. Že ob koncu tedna v Val Gardeni? "Tam nisem nikoli zares blestel," odgovarja.

20 točk na štirih tekmah. Brez rezultata med petnajsterico. Bera, ki zmagovalca smuka v Kvitfjellu, predvsem pa desetega smukača in enajstega superveleslalomista pretekle sezone, ki se odkrito spogleduje z najvišjimi rezultati in tudi olimpijko kolajno, nikakor ne more zadovoljiti. "Definitivno nisem zadovoljen," priznava Boštjan Kline, ki je bil v Lake Louisu 19. (superveleslalom) in 25. (smuk), v Beaver Creeku pa je po 29. mestu v superveleslalomu nato v smuku ostal brez točk.

Kljub vsemu ostaja miren. Takšen je bil pravzaprav že pred sezono. Takšen je bil tudi ob treh uvrstitvah na oder za zmagovalce. "Ne, ne … Ni panike, ni alarma. Vem, da smo dobro delali. Tudi tehnično sem na visoki ravni. Treba pa bo pritisniti na plin. Sem miren. Če v glavi nimam pravih razlogov za slabši začetek, bom poiskal nove," odgovarja 26-letni Mariborčan.

Boštjan Kline verjame, da se bo v Evropi vrnil med najboljše. | Foto: Sportida Boštjan Kline verjame, da se bo v Evropi vrnil med najboljše. Foto: Sportida

V Val Gardeno

Slab severnoameriški izkupiček ga ne duši. Tudi pred tekmama v Val Gardeni ob koncu tedna ne čuti kakšnega posebnega nemira. Strinja se, da je vrhunski rezultat vselej najboljše zdravilo. Že na progi Saslong, ki bo v petek gostila superveleslalom, v nedeljo pa še smuk?

"Nočem vsega staviti na Val Gardeno. Vem namreč, da mi tam do zdaj ni uspela še nobena zares vrhunska vožnja," odgovarja Boštjan, ki je v Val Gardeni do zdaj nastopil na sedmih temah in se le dvakrat zavihtel med dobitnike točk. Najboljši je bil prav na zadnjem superveleslalomu (15.).

"Na vse štiri tekme se je pripravil na zelo podoben način. Na določenih odsekih je bil vrhunski. Res je sicer, da je imel na kar dveh tekmah, torej na smuku v Lake Louisu in na superveleslalomu v Beaver Creeku, zelo slabe pogoje. Če bi mu tam odvzeli pol sekunde, bi imel vrhunski rezultat," o Klinetu razmišlja trener Peter Pen.

Boštjan Kline | Foto: Sportida Foto: Sportida

Izzivanje boljšega rezultata

Analiza je dala nekaj odgovorov, vseh (še) ne. Trener Pen je napovedal manjše spremembe pri opremi. Kline se je zazrl tudi vase. "Na naslednjih tekmah si moram več privoščiti. Stopnjo tveganja moram dvigniti. Taktično moram ubrati ožje in krajše linije. Govorim o bolj napadalnem smučanju. Zgolj z vzdrževanjem hitrosti na tej ravni ni mogoče doseči zares vrhunskih rezultatov," pravi Boštjan.

Nekoliko drugačnega pristopa se bo lotil že na sredinem prvem uradnem treningu, na katerem se mu bodo pridružili še Klemen Kosi, Rok Perko, Tilen Debelak, Miha Hrobat in Martin Čater. Prav zadnji je bil veliko bolj zadovoljen z začetkom sezone, saj je s 15. mestom v Beaver Creeku dosegel svoj drugi najboljši superveleslalomski rezultat, s 25. mestom v Lake Louisu pa drugega najboljšega v smuku. "To me ne preseneča. Že poleti je bil dober. Vem, da je lahko povsem pri vrhu," o Savinjčanu, s katerim si praviloma delita sobo, razmišlja Kline.

Ne spreglejte