Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 1. 2017,
13.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Sara Takanaši Maja Vtič smučarski skoki skoki

Petek, 27. 1. 2017, 13.16

6 let, 7 mesecev

Smučarski skoki, trening deklet v Rasnovu v Romuniji

Brez kvalifikacij, slovenske orlice v prometni nesreči k sreči brez poškodb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Maja Vtič | Foto Sportida

Foto: Sportida

Slovenske smučarske skakalke bodo prihod na naslednje prizorišče tekem v svetovnem pokalu skušale čim prej pozabiti. V Rašnovu v Romuniji so doživele prometno nesrečo, a so jo k sreči odnesle brez poškodb. Ker na prizorišču še ni vseh tekmovalk, so danes izvedli le uradni trening.

Karavana svetovnega pokala v smučarskih skokih za dekleta se je iz Japonske preselila nazaj v Evropo. V Rašnovu v Romuniji bosta jutri in v nedeljo na sporedu novi tekmi svetovnega pokala.

Dekleta so danes opravila le s skoki za uradni trening, saj je v Romunijo pripotovalo le 41 skakalk, med njimi tudi štiri Slovenke: Maja Vtič, ki danes praznuje 29. rojstni dan, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Eva Logar, ki so danes opravile s tremi skoki za trening.

Najbolj razpoložena je bila Vtičeva, ki je v prvi seriji skočila 83 metrov (18. ocena), v drugi 86,5 metra (14. ocena) in v tretji seriji 88,5 metra (11. ocena).

V prvi seriji je bila najboljša Slovenka Rogljeva z 88 metri (17. ocena). V drugi seriji je skočila 86,5 metra (21. ocena), v tretji pa 85 metrov (19. ocena). 

Logarjeva je v prvi seriji skočila 88 metrov (21. ocena), v drugi 86,5 metra (22. ocena) in v tretji seriji 87 metrov (15. ocena).

Sara Takanaši je bila tudi na treningu nepremagljiva. | Foto: Sportida Sara Takanaši je bila tudi na treningu nepremagljiva. Foto: Sportida

V vseh treh serijah je bila najdaljša Sara Takanaši, daljavo dneva je s 97,5 metra postavila v prvi seriji.

Naša ekipa je sicer imela kar nekaj težav tudi pri prihodu v Rašnov, saj so na poti iz Bukarešte do Rašnova doživeli lažjo prometno nesrečo, v kateri nihče ni bil poškodovan, zaradi birokracije pa so izgubili kar nekaj časa in tako v hotel prišli dve uri pozneje, kot je bilo sprva načrtovano.

Jutrišnja tekma se začne ob 11.30.

Kje so preostale slovenske smučarke skakalke?

Emo Klinec in Niko Križnar čaka pot na mladinsko svetovno prvenstvo v Park City v ZDA, v Romunijo pa bi morala potovati tudi Katja Požun, a se je žal zapletlo tik pred odhodom. Katjo so zaradi bolečin v hrbtu hospitalizirali v bolnišnico na Jesenicah.

Ne spreglejte