Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
16. 3. 2012,
19.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tina Maze Marcel Hirscher Marcel Hirscher

Petek, 16. 3. 2012, 19.10

8 let

Bosta Hirscher in Mazejeva ubila dve muhi na en mah?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sobotni program velikega finala svetovnega pokala v alpskem smučanju v Schladmingu prinaša odločitev o dobitnikih kolajn v moškem veleslalomu in ženskem slalomu.

Če je ekipna tekma znova postregla z veliko mero sproščenosti in na trenutke pomanjkljivim tekmovalnim nabojem, pa bo slika že v soboto povsem drugačna. Med tistimi, ki bodo najbolj na trnih, bo nedvomno ljubljenec domače publike Marcel Hirscher, saj bo bil bitko na dveh frontah.

Čeravno kljub triindvajsetim letom deluje neverjetno stabilno in zrelo, pa vendarle ne gre prezreti dejstva, da se prvič sooča s položajem naskakovalca na veliki in mali globus. Predvsem malega ima v veleslalomu povsem na dosegu roke, saj njegova prednost pred Tedom Ligetyjem znaša velikih 92 točk, kar pomeni, da bi moral Američan slaviti četrto zmago v sezoni, mladi Avstrijec z nizozemskimi koreninami pa ostati brez točk. Tega scenarija bi bil seveda najbolj vesel vodilni tekmovalec v skupnem seštevku Beat Feuz, saj bi na ta način ostal v igri za veliki globus. Hirscherju seveda po drugi strani bolj diši zmaga ali vsaj drugo mesto, s katerim bi potrdil veleslalomsko prevlado, in pred nedeljskim slalomom prevzel vodstvo v skupnem seštevku ter tako bržčas že odločil bitko mladeničev.

Precej skromnejšo mero dramatike pa premore ženski del karavane svetovnega pokala. Ker ima Lindsey Vonn prepričljivo zmago v skupnem seštevku že zagotovljeno, Marlies Schild pa je vse slalomske dvome razblinila že po nekaj tekmah in bo zatorej v Schladmingu lovila predvsem 34. zmago v disciplini, s katero bi ujela Vreni Schneider, bo v središču pozornosti predvsem Tina Maze. Črnjanka, ki bo vknjižila tristoti nastop v svetovnem pokalu, bo namreč na obeh ravneh skušala ohraniti drugo mesto. V skupnem seštevku bi se že zgolj z uvrstitvijo na 15. mesto dokončno otresla Marie Höfl-Riesch in s srebrom postavila nov mejnik slovenskega alpskega smučanja. Več dela jo čaka pri lovu na slalomsko odličje, saj ima teoretično kar sedem tekmovalk možnosti, da skoči pred Črnjanko. Slednja bi vse napade zanesljivo odbila že s tretjim mesto, čeprav ne skriva, da bi vendarle rada nadaljevala tudi tradicijo zmagovanj v zaključnih dejanjih svetovnega pokala. ''To zmago imamo že dolgo v grlu,'' priznava Andrea Massi, ki je bil na klasičnem sestanku trenerjev na predvečer tekme vidno sproščen. Bolj napet bo verjetno v soboto, ko utegnejo veliko vlogo odigrati tudi razmere na progi in predvsem v finalu premešati karte. ''Pomembno bo, da na ogrevanju dobi pravi občutek,'' poudarja Massi.

Ne spreglejte