Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
23. 1. 2014,
13.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Bode Miller Kitzbühel Rok Perko Andrej Šporn

Četrtek, 23. 1. 2014, 13.21

8 let

Bode Miller in Rok Perko pokazala zobe

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Američan Bode Miller je bil prepričljivo najhitrejši na edinem uradnem treningu pred sobotnim klasičnim smukom v Kitzbühlu. S četrtim časom je navdušil tudi Rok Perko.

Ameriški smučarski zvezdnik Bode Miller je tekmecem v svojem slogu vrgel rokavico. Streif, slovito progo v Kitzbühlu, je namreč na četrtkovem uradnem treningu odsmučal v svojem vihravem slogu in bil prepričljivo najhitrejši. Veteran, ki v Kitzbühlu še ni slavil smukaške zmage (po dvakrat je bil drugi in četrti), je to pot Norvežana Aksla Lunda Svindala ugnal za skoraj sekundo (+0,96), zaostanek Avstrijca Hannesa Reichelta na tretjem mestu pa je znašal že skorajda neverjetni dve sekundi in 35 stotink.

Edini smukaški preizkus legendarne proge pa je veliko dobre volje vnesel tudi v slovenski tabor. Rok Perko je bil namreč celo četrti najhitrejši. Za Millerjem je zaostal 2,37 stotinke, za Reicheltom na tretjem mestu pa pičli dve stotinki. Tržičan je navdušil z izjemno konstantnostjo, saj je bil na vseh delih proge med najhitrejših.

Da se na Petelinjem grebenu še vedno počuti domače, pa je dokazal Andrej Šporn. Slovenski specialist za Kitzbühel, ki te dni buri duhove zaradi izpada iz olimpijske reprezentance, zaradi česar so iz njegovega kluba ASK Kranjska Gora na Olimpijski komite Slovenije in Smučarsko zvezo Slovenije že naslovili protestno pismo, je bil tokrat 17. Za Millerjem je sicer zaostal kar tri sekunde in 89 stotink sekunde, bolj dosegljivi pa so bili tekmovalci pred njim. Od sedmega mesta ga je recimo ločila manj kot sekunda. Analiza razkriva, da je največ časa na progi "pustil" v zgornjem delu. Medtem ko je bil v osrednjem celo med najhitrejšimi.

Slabše sta se po pričakovanjih odrezala Martin Čater (52. mesto, zaostanek –6,57) in nekoliko presenetljivi olimpijski potnik Klemen Kosi (57. mesto, 7,02).

Ne spreglejte