Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
31. 1. 2017,
10.01

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Aljaž Osterc svetovno prvenstvo Tilen Bartol Bor Pavlovčič Nika Križnar Nika Križnar Ema Klinec Ema Klinec

Torek, 31. 1. 2017, 10.01

6 let, 7 mesecev

Bo Slovenija pobrala vse tri medalje na svetovnem prvenstvu?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Park City je slovenskim skokom v preteklosti že prinesel veliko zadovoljstvo. Skakalci so se leta 2002 veselili bronaste olimpijske medalje. Z odličji se spogledujejo tudi mladinke in mladinci, ki jih v prihodnjih dneh čakajo nastopi na mladinskem svetovnem prvenstvu. Na treningu so dekleta in fantje blesteli.

Bor Pavlovčič je v tej sezoni že osvojil točke svetovnega pokala. | Foto: Vid Ponikvar Bor Pavlovčič je v tej sezoni že osvojil točke svetovnega pokala. Foto: Vid Ponikvar Slovenska ekipa je v ZDA pod vodstvom Gorazda Pogorelčnika, Gorazda Bertonclja, Zorana Zupančiča in Matevža Šparovca prišla pred dnevi.

Tokrat so naša vroča železa v boju za najvišja mesta Rok Tarman, ki je pred kratkim debitiral na tekmah celinskega pokala, Žiga Jelar, Tilen Bartol, pa še Aljaž Osterc in Bor Pavlovčič, ki imata za seboj tekme svetovnega pokala na Poljskem. Pavlovčič se je v Visli z 28. mestom uvrstil tudi med dobitnike točk.

Mladi skakalci so že opravili s prvima treningoma na skakalnici v Park Cityju – kraju, kjer so slovenski skakalci Damjan Fras, Primož Peterka, Robert Kranjec in Peter Žonta leta 2002 osvojili bronasto medaljo na ekipni olimpijski preizkušnji.

Tarman je imel pri prvem skoku tretjo daljavo, Osterc peto, pri drugem treningu pa so bili kar trije med najboljšo peterico. Jelar se je pohvalil z drugim, Bartol s tretjim in Pavlovčič s petim dosežkom.

Ema Klinec in Nika Križnar pred vsemi

Blestela pa so tudi dekleta. Prvo ime tekmovanja je naša Ema Klinec – osma skakalka svetovnega pokala. Pri prvem treningu je imela prvo oceno, pri drugem drugo. Nika Križnar je bila tista, ki jo je pri drugem skoku prehitela. Naša mlada skakalka je bila pri prvem poskusu prav tako odlična tretja. Jerneja Brecl se je lahko pohvalila s četrtima rezultatoma, Katra Komar pa je imela 28. in 21. oceno.

Ema Klinec je prva favoritinja za zlato medaljo. | Foto: Sportida Ema Klinec je prva favoritinja za zlato medaljo. Foto: Sportida Danes bodo imeli skakalci in skakalke še en trening, v sredo pa se bodo potegovali za odličja.

Sodeč na dobro razpoloženost naših si lahko obetamo tudi medalje. Bodo dekleta pobrala vsa tri odličja na posamični preizkušnji?

Ekipna tekma v obeh kategorijah bo na sporedu v petek, v nedeljo sledi še mešana ekipna tekma.

Ne spreglejte