Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 12. 2012,
15.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Klemen Bauer Jakov Fak Jakov Fak

Petek, 14. 12. 2012, 15.35

8 let

Bauer ne izgublja volje, tudi slabega vremena se ne boji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V soboto bosta na Pokljuki obe zasledovalni tekmi svetovnega biatlonskega pokala, v moški konkurenci ima Slovnija tri predstavnike. Poleg vodilnega Faka še Klemna Bauerja in Petra Dokla.

Če so imeli biatlonci v četrtek srečo in je bilo vreme jasno, bo v soboto na zasledovalni tekmi povsem drugače. Že v petek je začelo močno snežiti in do sobote naj bi na Pokljuki zapadlo od 30 do 40 centimetrov snega. Ob štartu moške tekme (ob 12.45) torej razmere ne bodo ravno idealne. "To je pravo zimsko vzdušje in takšne razmere mene nič ne motijo, ravno nasprotno. Že v četrtek razmere niso bile idealne, nagajal nam je močan veter in ta lahko v kombinaciji s sneženj še dodatno otežijo stvari," dan pred tekmo pravi Klemen Bauer, ki bo napadal z 22. mesta (1:17,5 zaostanka za vodilnim reprezentančnim kolegom Jakovom Fakom): "To pomeni, da bo treba k tekmi pristopiti še veliko bolj pametno, izkoriščati zavetrje, na strelišču veliko bolj zbrano spremljati razmere in nanje pravilno odreagirati. Samo to bo omogočilo dvig po rezultatski lestvici."

Šprinterska preizkušnja se 26-letnemu Ihancu ni povsem posrečila, a ostaja v boju za nastop na nedeljski tekmi s skupinskim štartom, kakšno taktiko pa bo ubral v soboto? "Pri zasledovanjih je vedno tako, da se začne s streljanjem leže in tam je treba biti brezhiben. Če si mogoče stoje še lahko privoščiš kakšen zgrešen strel in zato nisi kaznovan s padcem po lestvici, napaka na začetku pomeni, da takoj izgubiš stik z najboljšimi. Prvo rundo bom tako poskušal ostati v skupini, kot že rečeno, izkoristiti zavetrje, nato pa na strelišču brezkompromisno in brez napake, da bom vsaj ohranjal mesto, če že ne pridobil kakšnega. Cilj je, normalno, da izboljšam ta strelski rezultat in se pomaknem po lestvici navzgor."

Priložnost za še boljšo uvrstitev je Bauer v četrtek zapravil na drugem strelskem postanku, ko je bil trikrat nenatančen in moral posledično odteči dodatnih 450 metrov. Kaj je šlo narobe? "Šlo je za odstopanje od osnov tehnike streljanja, zakaj pa je prišlo do tega, pa je že bolj kompleksno vprašanje. To se dogaja v glavi. V glavnem, ni šlo za to, da bi se ustrašil, ampak sem bil čisto sproščen in osredotočen, proženje preprosto ni šlo tako, kot sem si zamislil. Streli ne nazadnje niso bili zgrešeni daleč, tako kot so bili na prejšnjih tekmah, ampak so bili zelo po robu. Tudi to mi vliva nekaj optimizma pred jutrišnjo tekmo," nam je še zaupal Bauer.

Ne spreglejte