Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
18. 12. 2015,
9.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Robert Kranjec Jurij Tepeš Domen Prevc Anže Lanišek Anže Lanišek Anže Semenič

Petek, 18. 12. 2015, 9.53

8 let

Anže Lanišek zmagovalec kvalifikacij, izvrsten tudi Domen Prevc

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po odličnih nastopih v Nižnem Tagilu so se slovenski skakalci preselili v Engelberg, kjer sta v kvalifikacijah blestela Anže Lanišek in Domen Prevc. Lanišek je postal celo kralj kvalifikacij.

Anže Lanišek, ki je s četrtim in sedmim mestom zablestel že na tekmah v Rusiji, je bil v Engelbergu ves dan odlično razpoložen. Dobro formo je najprej pokazal na treningu, saj je imel pri drugem skoku osmi dosežek. V kvalifikacijah je v nogah našel še nekaj dodatnega dinamita in s 133 metri prevzel vodstvo med kvalifikanti ter na koncu postal zmagovalec kvalifikacij.

Glavni mož naše reprezentance Goran Janus se je odločil, da po Nižnem Tagilu naredi spremembo. V ekipo je, kot je obljubil, vrnil Domna Prevca, odpadel pa je Jernej Damjan.

Šestnajstletni skakalec na treningu še ni bil povsem razpoložen, a je izvrsten skok, dolg 134 metrov, pokazal v kvalifikacijah in se s petim rezultatom suvereno uvrstil na sobotno tekmo.

Na njej bodo imeli svoj prostor tudi Robert Kranjec (124), Anže Semenič (120,5) in Jurij Tepeš (118,5).

Naš najboljši mož Peter Prevc je imel nastop na tekmi že zagotovljen. Pri prvem trening skoku je bil še nekoliko zadržan, njegov največji konkurent Severin Freund pa je imel drugi rezultat. Najstarejši od bratov Prevc je že pri drugem skoku pokazal pravi obraz in se pohvalil s tretjim dosežkom. Pred njim sta bila le Freund in Kraft. Zadnji je bil v obeh serijah najbolj prepričljiv.

Avstrijec je s 133 metri prav tako dobro nastopil v kvalifikacijah, saj je imel med desetimi skakalci, ki so že bili uvrščeni na tekmo, najboljši rezultat. Ob koncu je začel pihati močan veter v hrbet, zato je žirija premikala zaletno mesto navzgor. Prevc je z vetrom –1,56 m/s pristal pri 119 metrih, Freund pa je ta skok izpustil in misli že usmeril proti soboti, ko bo tekma ob 14.15.

Ne spreglejte