Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 2. 2016,
20.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Anja Eržen biatlon svetovni pokal

Petek, 5. 2. 2016, 20.43

8 let

Anja Eržen v težkih pogojih prebila led in osvojila prve točke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Biatlonka Anja Eržen je v kanadskem Canmoru v šprintu na 7,5 kilometra osvojila prve točke v svetovnem pokalu v karieri.

Zmagala je Ukrajinka Olena Pidrušna, vsega desetinko sekunde pred Poljakinjo Krystyno Guzik in 7,1 sekunde pred Italijanko Dorotheo Wierer, ki pa je morala enkrat v kazenski krog. Slovenijo je tokrat zaznamovala Anja Eržen, ki je osvojila 39. mesto.

Za 23-letno Erženovo (+ 2:04,5/2), v težkih pogojih je zgrešila dve tarči, so bile to prve točke v svetovnem pokalu. Andreja Mali je bila 46. (2:13,5/2), nosilka olimpijskega brona iz Sočija 2014 Teja Gregorin, ki je že leže zgrešila tri strele, pa je bila po še enem kazenskem krogu na drugem streljanju 67. (2:58,1/4).

Gregorinovi, ki v sezoni 2015/16 še čaka na prvi odmeven izid, gre v uteho dejstvo, da so številne med najboljšimi na tekmi grešile, kar zgovorno priča o težkih pogojih na strelišču. Bolj zaskrbljujoč je njen tekaški dosežek, ki tudi na predzadnji tekmi pred marčevskim svetovnim prvenstvom ne obljublja boja za najvišja mesta.

Pidrušna, tudi svetovna prvakinja 2013 v sprintu, je na vznožju Skalnatega gorovja zabeležila drugo zmago v sezoni, imela pa je tudi kanček športne sreče; varovanka slovenskega trenerja Uroša Velepca se je v močnih sunkih vetra odlično znašla na strelišču. Ukrajinka je zmagala drugič zaporedoma, saj je bila na sprintu najboljša tudi pred 14 dnevi v Anterselvi.

V svetovnem pokalu še vedno prepričljivo vodi Čehinja Gabriela Soukalova, danes sedma, ki ima 715 točk in s tem 103 točke prednosti pred Wiererjevo.

V soboto bosta na sporedu obe tekmi s skupinskim startom, na kateri pa ne bo slovenskega tekmovalca. V slovenskem taboru se nadaljujejo slabi dosežki, kriza pa se je očitno pokazala v sezoni, v kateri Jakov Fak ni našel prave forme, kasneje pa mu je ponagajalo še zdravje. Drug podatek o slabši sezoni sta tudi današnja dosežka Erženove in Malijeve, saj je prva z 39. mestom dosegla najboljšo uvrstitev v karieri, druga pa s 46. mestom najboljšo uvrstitev v sezoni.

Ne spreglejte