Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
19. 10. 2014,
19.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Andrea Massi Tina Maze

Nedelja, 19. 10. 2014, 19.51

8 let

Andrea Massi svetuje: Prerekanja ne prinašajo rezultatov

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čeprav je z mislimi predvsem pri pripravah Tine Maze na novo tekmovalno sezono, pa Andrea Massi spremlja tudi dogajanje v slovenski reprezentanci.

V zadnjem obdobju je bilo skorajda več črnila prelitega na račun finančnih in organizacijskih težav ter o vzporednih zdrahah v slovenskem smučanju kot pa o pripravah najboljših tekmovalcev na novo sezono. "To ni nikoli dobro," ob tem z glavo zmajuje Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze. Letos se ne more pritoževati nad skromnimi razmerami in denarno podhranjenostjo, čeprav poudarja, da se v ekipi olimpijske prvakinje nikoli niso vedli razsipniško.

Manj kot teden dni pred ledeniškim veleslalomom v Söldnu je skoraj povsem osredotočen na zadnje Tinine priprave, vseeno pa ne skriva, da spremlja tudi dogajanje v reprezentanci. "Ni mi vseeno, kaj se dogaja s slovenskim smučanjem. Vedno bom namreč trdil, da mi je prav Slovenija ponudila priložnost, da se dokažem. V svoji domovini Italiji sem na sedež zveze naslovil eno samo prošnjo, a nisem dobil niti odgovora," pravi Massi in dodaja: "Prav zdaj, ko razmere niso najboljše, je treba strniti vrste in stopiti skupaj. Krizni časi vedno rojevajo velike stvari. Zakaj jih ne bi tudi v slovenskem primeru?"

"Ne prerekajte se in ne tarnajte!"

"Prepričan sem o tem, da se boste v Sloveniji še veselili lepih rezultatov. A teh ne bo s prerekanji. Govorim tudi iz lastnih izkušenj. Ko gledam nazaj, ocenjujem, da sem kot trener izgubil eno sezono, ker sem se moral stalno prerekati z vodstvom smučarske zveze. Energijo je bolj modro vložiti v trdo delo. Če so časi slabi, še toliko bolj. Če je treba znižati plačo, jo je pač treba. Če je treba kupiti kakšno bundo, jo je pač treba. A treba je tudi vztrajati," pravi Massi, ki je o finančnih tegobah pred kratkim govoril tudi s trenerjema v slovenski ženski in moški reprezentanci Rastom Ažnohom in Klemnom Bergantom.

Poleg prerekanja pa se je vodja ekipe najboljše slovenske smučarke obregnil tudi ob javna negodovanja. V nos so mu šle predvsem izjave o tem, da si med pripravami slovenski alpski smučarji sami pripravljajo tople obroke. "Tina Maze kot olimpijska prvakinja še danes kuha sama. In? To počne že sedem let. V tem torej res ne vidim nič slabega. Ponavljam, energijo je treba vložiti predvsem v trdo delo. Morda je bila v pogovorih s pokrovitelji res storjena kakšna napaka. A če bodo stvari urejene, bodo pokrovitelji vlagali v slovensko smučanja. Ko bodo prišli rezultati, še toliko bolj. Prav te dni sem na ledeniku Hintertux videl mladega slovenskega smučarja, ki je smučal zelo obetavno. Ne bom ga imenoval. A vliva upanje. Na takšnih stvareh je treba graditi," dodaja Massi.

Ne spreglejte