Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
28. 2. 2021,
13.49

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,02

6

Natisni članek

tek na smučeh Eva Urevc Anamarija Lampič Anamarija Lampič

Nedelja, 28. 2. 2021, 13.49

3 leta, 1 mesec

SP V OBERSTDORFU, TEK NA SMUČEH, EKIPNI ŠPRINT

Po osvojenem bronu: Mislim, da sva si tole danes res močno priborili" #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,02

6

Anamarija Lampič, Eva Urevc | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Anamarija Lampič in Eva Urevc sta na nordijskem SP v Oberstdorfu zasedli tretje mesto. Za Slovenijo je to že druga zaporedna medalja v ekipnem šprintu na svetovnem prvenstvu. Zmagali sta Švedinji, drugi pa sta bili Švicarki. V moški konkurenci sta nastopila tudi Janez Lampič in Vili Črv, ki sta obstala v polfinalu.

Anamarija Lampič in Eva Urevc sta si po velikem uspehu padli v objem. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Anamarija Lampič in Eva Urevc sta si po velikem uspehu padli v objem. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Slovenska nordijska reprezentanca nadaljuje izjemne nastope na nordijskem prvenstvu, potem ko sta Anamarija Lampič in Eva Urevc poskrbeli še za peto slovensko medaljo v Oberstdorfu.

Naši dekleti sta že pred tekmo spadali v ožji krog favoritinj in na koncu tudi opravičili to vlogo. Za Lampičevo je to sicer že druga medalja na tem SP, potem ko je v četrtek v posamičnem šprintu osvojila bron. Skupno je to že njena tretja medalja in s tem je postala najuspešnejša slovenska tekačica.

Zelo velik uspeh in spodbuda za naprej pa je tudi za Evo Urevc, potem ko je morala lani zaradi poškodbe izpustiti vso sezono. Letos je že na svetovnem pokalu pokazala, da se je več kot uspešno vrnila, medalja na svetovnem prvenstvu pa je zanjo le še češnja na vrhu torte.

V zadnjem krogu ni verjela vase

"Nisem ravno verjela vase, ker mi je Eva predala z zaostankom. Takoj po predaji sem videla, da niso toliko pred menoj. S svojim tempom sem nato prišla do njih. V drugem vzponu sem se zapletla z Američanko, na srečo je padla ona, ne jaz. K sreči na koncu tudi Rusinja ni zdržala in sem jo prehitela," je za slovensko nacionalno televizijo povedala presrečna 25-letna Lampičeva.

"Tudi jaz morda nisem verjela, da bo Ana prišla do medalje. Spremljala sem tekmo in videla, da se približuje. Ko je z Rusinjo prišla v ciljno ravnino, sem verjela, da jo bo Ana prehitela. Njeni finiši so namreč neverjetni," pa je Lampičevo dopolnila Eva Urevc, za katero je to prva medalja na svetovnih prvenstvih.

Anamarija Lampič je v zadnjem krogu prikazala izjemen tek. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Anamarija Lampič je v zadnjem krogu prikazala izjemen tek. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Izjemen tek Lampičeve v zadnjem krogu

V uvodnih dveh krogih smo lahko videli kar nekaj zapletov. Zelo blizu padcu je bila tudi Eva Urevc, ki pa se je spretno rešila, potem ko je češka tekmovalka padla na njene smuči. V prvi predaji je Eva Urevc predala kot peta. Lampičeva je v drugem krogu predala kot četrta, prav tako je v tretjem tudi Urevčeva predala kot četrta.

V predzadnjem krogu ekipnega šprinta je Eva popustila in nekoliko zaostala za najboljšimi. Kazalo je že, da Lampičeva ne bo mogla dohiteti skupine, a se je zgodilo ravno nasprotno. Naša najboljša tekačica na smučeh je prikazala izjemen tek, dohitela tekmovalke in v ciljnem šprintu priborila bronasto medaljo.

V polfinalu sta Anamarija in Eva v svoji skupini zmagali

Fanta končala v polfinalu, zmaga na Norveško
Janez Lampič je z Vilijem Črvom obstal v polfinalu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Janez Lampič je z Vilijem Črvom obstal v polfinalu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Lampičeva in Urevčeva sta nastopili v prvi polfinalni skupini, opravili z vso konkurenco in se s prvim mestom uvrstili v finale. Drugi sta bili Američanki, tretji pa Švicarki. V finale sta iz prve polfinale skupine uvrstili še Nemki. Druga polfinalna skupina je bila nekoliko hitrejša. Zmagali sta Švedinji, drugi sta bili Rusinji, tretji pa Norvežanki.

V moškem delu sta slovenske barve branila Janez Lampič in Vili Črv. Nastopila sta v prvi polfinalni skupini, kjer sta zasedla 10. mesto. Njun rezultat na koncu ni zadostoval za uvrstitev v finale. V moški konkurenci sta zmagala Norvežana, druga sta bila Finca, tretja pa Rusa.

Letos sta dosegli že zmago in tretje mesto

Anamarija Lampič in Eva Urevc sta v letošnji sezoni dokazali, da v ekipnem šprintu spadata v sam svetovni vrh. Na tekmi v Dresdnu sta bili tretji, na zadnji tekmi svetovnega pokala v Ulricehamnu pa sta zmagali. Slovenski dekleti bosta lahko bolj sproščeno štartali, potem ko je Lampičeva na četrtkovem šprintu že osvojila bronasto medaljo.

Lampičeva srebrna že s Katjo Višnar

Anamarija Lampič ima na ekipni šprint lepe spomine iz SP v Seefeldu pred dvema letoma, ko sta s Katjo Višnar osvojili srebrno medaljo. Takrat je bil šprint v klasični tehniki, medtem ko je bil v Oberstdorfu v prostem slogu.

 

Slovenske medalje na nordijskem svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu

Smučarski skoki

Zlata medalja
Ema Klinec, posamična tekma na srednji skakalnici

Srebrna medalja
ženska reprezentanca na ekipni tekmi

Bronasta medalja
Anže Lanišek, posamična tekma na srednji skakalnici

Smučarski teki

Bronasta medalja
Anamarija Lampič, klasični šprint

Bronasta medalja
Anamarija Lampič in Eva Urevc, ekipni šprint

Finale ženske

 

Finale moški

 
Petra Majdič
Sportal Tokrat je trepetala Petra Majdič
Anamarija Lampič, Oberstdorf 2021
Sportal "Danes bomo zagotovo odprli šampanjec"
Anamarija Lampič
Sportal Anamarija Lampič bronasta na svetovnem prvenstvu
Ne spreglejte