Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 6. 2014,
21.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Alexis Pinturault smučanje

Petek, 13. 6. 2014, 21.01

8 let

Alexis Pinturault z novimi smučmi proti globusu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Veliki up francoskega alpskega smučanja, 23-letni Alexis Pinturault, je s podpisom pogodbe za Head postal osrednja zvezda smučarskega prestopnega roka.

Le dan po tem, ko je Francoz Adrien Theaux naznanil podpis pogodbe s Headom, je ponudbo omenjenega opremljevalca sprejel tudi njegov rojak Alexis Pinturault. Njegova selitev v smučarsko sanjsko moštvo, ki pod svojo streho združuje Teda Ligetyja, Aksla Lunda Svindala, Bodeja Millerja, Anno Fenninger, Lindsey Vonn in druge zvezde belega cirkusa, je sicer v zraku visela več tednov, natančneje vse od trenutka, ko je odložil Salamonove smuči.

Pogodba s Headom tretjemu smučarju zadnje sezone svetovnega pokala ne prinaša zgolj ugodnejše finančne opore, temveč mu nudi še bolj dovršeno spremljevalno ekipo. Prav zaradi tega v novih smučeh vidi enega od zadnjih kamenčkov v šampionskem mozaiku. Nikakršna skrivnost namreč ni, da bronasti veleslalomist zadnjih olimpijskih iger v novem olimpijskem ciklu namerava napasti skupno zmago v svetovnem pokalu.

Francozi čakajo že 17 let

Pinturault bo tudi v sezoni 2014/15 stavil na kakovost v obeh tehničnih disciplinah, že na zadnji tekmi zadnje zime pa je dokazal, da se lahko na sam vrh zavihti tudi v superveleslalomu. V prihodnje se bo še bolj posvetil hitrostnim treningom. V ta namen je francosko moško tehnično usmerjeno ekipo okrepil trener Claude Cretier, sicer nekdanji specialist za hitri disciplini.

Francozi so imeli sicer zadnjega zmagovalca skupnega seštevka svetovnega pokala leta 1997, ko je na najvišjo stopničko stopil Luc Alphand, pred njim pa je bil ob rojstvu svetovnega pokala najboljši na svetu le še legendarni Jean Claude-Killy. Pri dekletih je bila skupna zmagovalka le Michele Jacot.

Ne spreglejte