SiolNET. Sportal WFC
3,36

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Denis Porčič - Chorchyp

Povedal zgodbo, ki je Slovenija ne pozna: Tega ne ve nihče #video

3,36

termometer

Na februarskem WFC 23 v Tivoliju bo eden od vrhuncev tudi dvoboj po pravilih K-1 med Mouradom Derbalom - Muryjem in Denisom Porčičem - Chorchypom, ki se po šestih letih vrača v WFC. To bo njegov tretji nastop, na prvih dveh borbah je enkrat zmagal in enkrat izgubil. Obe sta šli na distanco.

Borilni spektakel v Tivoliju bo na sporedu 17. februarja. Vse borbe si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali tudi na Planetu. Začetek prenosa bo ob 20. uri.

Chorchyp ni samo odličen borec, odlično se znajde v vlogi glasbenika, je tudi trener borilnih veščin, Slovenijo pa je v zadnjem času navduševal tudi kot odličen plesalec v šovu Zvezde plešejo.

Tekmeca zelo spoštuje

O Muryju lahko pove le lepe besede. | Foto: Bojan Puhek O Muryju lahko pove le lepe besede. Foto: Bojan Puhek "Mourada zelo spoštujem. Je zelo dober trener in izjemna osebnost. Vedno je pripravljen pomagati drugim in lahko rečem, da sva si v tem zelo podobna. Rada delava to, kar delava, in rada pustiva srce v ringu," je Alžirca pohvalil borec iz Podkorena.

"Ima lepo tehniko, je zelo vzdržljiv borec s svojo taktiko. Upam, da ji bom lahko pariral in kontriral. Pripravil se bom najbolje, kar se bom lahko. Bomo videli, kaj se bo zgodilo," dodaja.

Ima veliko težavo

Velika težava Denisa je, da nima svojega trenerja. "Večinoma delam sam, fantje iz mojega kluba mi pomagajo pri sparingu. Težko je vse skupaj uskladiti, moja primarna služba je seveda učenje v mojem klubu Samurai. Imam sto otrok, vsega skupaj je 200 članov. Tudi to je tisto, kar je pripomoglo k temu, da sem se vrnil. Želim pridobiti dodatne izkušnje. Želim biti trener, ki ima nekaj za sabo, in ne nekdo, ki še ni stal v ringu in 'pametuje' o tem."

Tako Denis kot Mourad sta zdaj trenerja borilnih veščin. | Foto: Bojan Puhek Tako Denis kot Mourad sta zdaj trenerja borilnih veščin. Foto: Bojan Puhek

Med profesionalce brez amaterske borbe

Chorchyp je profesionalno pot začel ravno na WFC leta 2012, ko je po točkah izgubil proti Aleksandru Rakiću, ki zdaj tekmuje v UFC. "Ljudje ne vedo, da sem eden redkih borcev, ki ni imel amaterskih dvobojev. Brez teh izkušenj sem šel med profesionalce. Tega nismo povedali nikjer, niti v mojem filmu niti v nobenem intervju. Nikjer," pove 38-letni borec.

Chorchyp bo na svoji tretji borbi na WFC lovil svojo drugo zmago.  | Foto: Bojan Puhek Chorchyp bo na svoji tretji borbi na WFC lovil svojo drugo zmago. Foto: Bojan Puhek

Obljublja, da bo 17. februarja v Tivoliju v ringu pustil srce: "Vem, da me čaka težka borba, a tudi njemu ne bo lahko. Povabil bi vse svoje navijače, pa tudi tiste, ki me ne marajo, da nas pridejo pogledat na WFC 23. Bregovi bodo razdeljeni. Veselim se že tega. Dejstvo pa je, da ti, ko enkrat ring zapustiš, ostane odnos do ljudi. To je to," za konec pove Chorchyp.

 WFC 23 - seznam borb: 

1. Nemanja Nikolić (Srbija) vs. Igor Kuzmanović (Slovenija)
2. Edoardo Lorenzetti (Italija) vs. Jakob Nedoh (Slovenija)
3. Luca Barbessi (Slovenija) vs. Nejc Preložnik (Slovenija)
4. Tadej Dajčman (Slovenija) vs. Luka Podkrajšek (Slovenija)
5. Carlo Vinci (Italija) vs. Rok Krušič (Slovenija)
6. Luka Čož (Slovenija) vs. Vojko Vučković (Slovenija)
7. Mike Azab (Libanon) vs. Haris Aksalić (Slovenija) - boks
8. Nemanja Milošević (Srbija) vs. Marko Drmonjić (Slovenija)
9. Vito Špic (Slovenija) vs. Dalibor Anastasov (Slovenija)
10. Denis Porčič - Chorchyp (Slovenija) vs. Mourad Derbal (Alžirija) - K1
11. Arber Murati (Albanija) vs. Ivica Trušček (Hrvaška)

WFC 32 | Foto: WFC Foto: WFC

Preberite še:

Sportal Želela ga je vojska, tudi teroristi, on pa je imel drugačne načrte #video Sportal O težkem življenju borca: Včasih ti gre kar na jok #video WFC Trening Sportal Slovenski orjak, ki sliši na ime White Tyson #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 551
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin